Crteži, objekti, instalacije u MSUV-u, od 17 ‒ 31 jula 2015. - Po osnovnoj vokaciji, Milan Grahovac je slikar, te slikarstvo unutar umetnikovog opusa ostaje primarni medij. Istražuje u različitim medijima, kao što su slikarstvo, crtež, objekti, instalacije, performans. Ponekad kombinuje više različitih medija u umetničkim projektima i javnim prezentacijama, kao što je slučaj i na ovoj izložbi u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, gde su u relaciji crteži, objekti, instalacije i performans.

 

Milan Grahovac je rođen 1958. godine u Zrenjaninu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1989. u klasi profesora Jovana Rakidžića. Specijalizovao je grafiku-litografiju na Grafičkom odseku Akademije lepih umetnosti „Minerva“ u Groningenu (Holandija) 1991–1992. u klasi profesora Vima Jonkmana. Magistrirao je 1997. na Odseku za crtanje Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Milana Blanuše. Član je ULUV-a od 1991. i ULUS-a od 2003. godine. Više puta je nagrađivan za svoj rad. Od 1989. do stalnog zaposlenja imao je status slobodnog umetnika. Radi u Narodnom muzeju u Zrenjaninu.

 

Izlagao je samostalno u Novom Sadu, Groningenu, Zrenjaninu, Šapcu, Beogradu, Subotici, Apatinu, Kraljevu, Čačku, Susu (Tunis), Požegi, a učestvovao je i na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

 

Galerija u suterenu

Kustoskinja: Svetlana Mladenov

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..