Pozivamo Vas da u petak 17. jula 2015. godine u 20 časova prisustvujete otvaranju samostalne izložbe akvarela pod nazivom ,,Trenutak u trajanju“ autorke Anđele Milošević, u galeriji Centra za kulturu Grocka, Rančićeva kuća, Majevička 9. Iste večeri, u „Muzičkoj bašti“ Rančićeve kuće od 20.30 časova nastupa „Stray Dogg Duo“ sa bogatim muzičkim repertoarom čiji su koreni u folk-rok i bluz kulturi.

 

"Umetnički rad Anđele Milošević na osnovu upotrebljenih ikoničkih izraza, posvećenosti manuelnoj tradiciji, zanimanju za figuraciju, fikcionalnost i fragmentarnu naraciju ima eklektički karakter. U njemu se teži paradoksalnom suočavanju i naglašavanju različitih oblika i formula stila, žanra i slikarskog „govora“. U njemu je sve dozvoljeno i moguće, a to je umetnost narušavanja racionalnosti i istorijskog determinizma", navodi Saša Filipović u predgovoru kataloga.

 

Stray Dogg Duo čine Dušan Dukat Strajnić i Marko Ignjatović. Prvi je osnivač i frontmen, a drugi gitarista beogradskog sastava Stray Dogg. Singlovi grupe Stray Dogg bili su veoma zapaženi na gotovo svim relevantnim top-listama u zemlji. Svedeni pristup Dušan Dukat Strajnić bira naročito kada je reč o intimnim, kamernim prostorima. Tada njegove magnetične pesme, setne, tanane i emotivno ogoljene, pronalaze svoj najprirodniji izraz. Osim izvođenja autorskih pesama, Dukat Strej je na koncertima spreman da se duboko pokloni svojim muzičkim uzorima i da im načini upečatljiv omaž. Stray Dogg je danas umetnička pojava koja je uspela da nađe put od alternativnog fenomena kakvih je oduvek bilo u srpskoj muzici, do medijski prijemčive i prepoznate kulturne vrednosti.

 

Ulaz je slobodan. Dobrodošli!

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..