Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo na festival "Mirëdita, dobar dan!” koji će se po drugi put održati u Beogradu od 04 – 08. juna. Inicijatori festivala su  Građanske inicijative i Centar za praktičnu politiku iz Beograda i Integra iz Prištine, a partnersku podršku pružili su ForumZFD za Zapadni Balkan i Fonda za otvoreno društvo iz Prištine.


Festival predstavlja beogradskoj javnosti kulturnu i društvenu scenu Kosova Ideja vodilja festivala jeste iniciranje susreta i kulturne razmene srpske i kosovske scene kojima se stvara tradicija okupljanja i kontinuirane saradnje između dvaju društava, a u cilju poboljšanja društvenih, političkih i kulturnih odnosa Srbije i Kosova.


Bekim Fehmiu, albanski, kosovski, beogradski, jugoslovenski i svetski glumac - simbol jedinstva, ali i raskola između dva naroda, bio je i ostao nepresušna inspiracija za stvaranje i realizaciju ovog festivala.


Posetioci Festivala imaće prilike da se upoznaju sa kosovskom kulturnom scenom – pozorištem, filmom, muzikom, likovnim  i književnim stvaralaštvom. Pored toga, predviđene su i javne debate na kojima će se kritički preispitivati odnosi Srbije i Kosova, sa stanovišta nasleđa prošlosti, ali i prespektiva saradnje u oblasti ekonomije, trgovine, obrazovanja, sporta, civilnog sektora itd.


I ove godine, manifestacija se održava na više lokacija u gradu, a detaljnu listu možete videti u agendi ili na sajtu www.mireditadobardan.com


Informacije o ulaznicama:


Ulaz na sve festivalske događaje je besplatan.



<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..