Ponedeljak, 4. maj 2015, 19h u Galeriji Progres - Izložba comiXconnection rezultat je istraživanja regionalne strip scene koja počiva na vezama uspostavljenim između neformalnih grupa, pojedinaca i umetničkih kolektiva. Istraživanje je sprovela dr Beate Wild, kustoskinja Koordinacije za istočni deo Srednje Evrope i za Jugoistročnu Evropu pri Muzeju Evropskih Kultura iz Berlina.

 

Bogato opremljena materijalima, tekstovima, video snimcima, svedočenjima samih autora i istorijskim osvrtom na razvoj produkcije i recepcije strip medijuma na širem balkanskom prostoru, ova izložba pruža detaljan uvid u kretanja, trendove i stanja na veoma živoj neoficijelnoj sceni autorskog stripa sa ovih prostora. Kroz instalacije, printove i projekcije, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radovima autora i strip inicijativama iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije, gde se spajaju čvrste i skoro nevidljive niti zajedničke ljubavi prema nezavisnom stripu.

 
Izložbu otvara dr Matthias Müller-Wieferig, direktor Goethe-Instituta Beograd i rukovodilac odeljenja za kulturne programe
 
Prateći program na zatvaranju izložbe:

Noć muzeja
Subota, 16. maj 2015, 18 – 01h
comixconnection.eu

<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..