Pozivamo vas na TREĆI ROĐENDAN Ulične galerije, 24. aprila u 20 časova! Izložba ilustrovanih plakata “Mambo-džambo”, umetnika Igora Hofbauera, nastup hora Gerontološkog centra “Bežanijska kosa”, Yva & the Toy George, Lenhart Tapes i DJ set Cica Mica šlagerica predstavljaju rođendanski specijal galerije!


Ne samo zagrebačka, ne samo regionalna, nego i evropska zvezda alternativne scene! Čuven po vizuelnom identitetu alternativnog muzičkog pravca u Hrvatskoj, kao i originalnim plakatima za koncerte preko 100 muzičkih grupa u zagrebačkom klubu Močvara. Stari prijatelj festivala Novo Doba, apsolutni saučesnik u Fijuk mreži, autor od kojeg se uvek traži plakat više!

 

Dođite da se uverite kako je moguće u Novom Zagrebu nacrtati plakat za kinesku turneju francuskog benda, štampati taj isti plakat u Zemunu i tu transkulturnu saradnju ostvariti bez i uprkos mambodžambo evropskim fondovima za podsticanje multikulturne saradnje.

Predstavićemo sveže štampane plakate iz Matrijaršijske radionice, već legendarne plakate u sito i offset štampi, kao i nekoliko orignala. Prepoznatljivost Hofbauerovog crteža, sa korenima u klasičnim američkim stripovima, film noir-u, pop art-u, nemačkom ekspresionizmu i ruskom konstruktivizmu, krije se u jednostavnim, svedenim, linijama kratkim i jasnim, bez suvišnih ukrasa i detalja. Hofbauer je prikladan rođendanski poklon za mračne gradske prolaze gde se smucaju protuve i namernici sumnjivih intencija i morala.


Igor Hofbauer, rođen je u Zagrebu 1974. godine. Studirao je na Akademiji primenjenih umetnosti u Zagrebu, a kasnije se posvetio dizajnu i ilustraciji. Čuven je po vizuelnom identitetu alternativne muzičke scene u Hrvatskoj i preko, a autor je mnogih prepoznatljivih plakata i CD omota na evropskoj sceni.  Njegov rad objavljen je u knjizi „The Art of Modern Rock” koja predstavlja selekciju najboljih rok postera u poslednjih pedeset godina (Paul Gruschkin and Dennis King, 2004). Učestvovao je na mnogim domaćim i međunarodnim izložbama.

 

Objavljivao je svoje radove u eminentim međunarodnim publikacijama. Takođe, kao scenograf realizovao je nekoliko pozorišnih predstava, a bio je angažovan i na hrvatskoj nacionalnoj televiziji. Autor je popularne televizijske emisije za tinejdžere – Briljanteen.

 

Ulična galerija u četvrtu godinu postojanja ulazi sa preko 50 izložbi iza sebe, kao i velikim brojem festivala, radionica i koncerata koji su upotpunili prethodne tri sezone. Nekada ruinirani mračni prolaz, a sada jedinstvena gradska galerija, svojim specifičnim položajem u javnom prostoru privukla je jako veliki broj posetilaca. Pored otvorenosti za mlade i neafirmisane autore, galerija je posebnu saradnju ostvarila sa Ekspedicijom Inex film, a i sa institucijama kao što su Muzej savremen umetnosti, Kulturni centar Beograda i Oktobarski salon. Ulična galerija deo je Nezavisne kulturne scene Srbije. Gаlerijа je predloženа i zа "Evropsku nаgrаdu zа jаvni prostor" u Bаrseloni zа 2014. godinu.


Muzička pratnja:

 

Hor Gerontološkog centra Bežanijska kosa
"Bore na licu jedino pokazuju gde je nekada bio osmeh."

.....................................................................
Yva & the Toy George
Low fi discopop koktel iz Rima, simbioza žene i mašine, tropskog i sintetičkog voća, u tehnikoloru. Njena muzika je mešavina različitih žanrova od tehno-panka do dab hopa i disko egzotike.Ivini tekstovi su ironični ali privlačni, peva na više jezika a ponekad i izmišlja reči.
.....................................................................


Lenhart Tapes
„Lenhart Tapes je projekat koji kreira muzičke pomije. Između ostalog, mogli bismo reći da je narodnjak, ali to ne bi bilo dovoljno. Bolje bismo ga opisali kao muzičko veštičarenje, čiji je dijapazon vradžbina opsceno eklektičan. Bez zadrške, Lenhart ubacuje moderne, tradicionalne, avangardne i treš sastojke u svoju pitu savijaču, i reciklira ih u nezaustavljivoj spirali loopova i transa.“ (N. Vitković)
.....................................................................

DJ set Cica Mica šlagerica
Jugoslovenski repertoar od šlaga 60ih do synthuoznih 80ih, najbolje, najluđe zaboravljene hitove, pesme s ekskurzija, romanse s jadrana, radne akcije, bratstvo i jedinstvo. Ko stane na crtu ne voli Tita – sve hit do hita!

Od 23:00 se selimo na šlagerski DJ set u Cuk Imago Beograd!

<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..