Ove subote, 18. aprila u prostorima Narodnog muzeja posetioce očekuju raznovrsni programi. Ovi programi su besplatni izuzev radionice grafike za odrasle gde se plaćaju troškovi za potrebni materijal. Programi i radionice: Radionica za decu "Moje putovanje po Srbiji", stručno vođenje kroz postavke Muzeja Vuka i Dositeja i Galerije fresaka i Grafička radionica namenjena odraslima. Pogledajte u nastvaku satnicu dešavanja:

 

U 12 časova – u Galeriji fresaka, Cara Uroša 20, od 12 časova u sklopu aktuelne izložbe I ovaj kamen zemlje Srbije održaće se radionica za decu od 7 do 11 godina pod nazivom Moje putovanje o Srbiji. Upoznajući se sa pejzažima Srbije učesnici radionice imaće priliku da saznaju kako su se kroz vreme, od 18. veka pa sve do danas, menjali izgledi gradova i predela koji nas okružuju. Prijave se vrše na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na broj telefona 060/ 80 75 019 sve dok se mesta ne popune.

 

U 16.30 - Biće održano stručno vođenje kroz dokumentarnu postavku Putevima Miroslavljevog jevanđelja u Muzeju Vuka i Dositeja, u okviru koje je izložen jedini nedostajući 166. list Miroslavljevog jevanđelja koji se čuva u Nacionalnoj biblioteci Rusije u Sankt Peterburgu.

U 17 časova – Narodni muzej organizuje stručno vođenje kroz osnovnu postavku Muzeja Vuka i Dositeja posvećenu ovoj dvojici velikana. Muzej Vuka i Dositeja nalazi se u Gospodar Jevremovoj ulici 21.

 

U 17 časova – U centralnoj zgradi Narodnog muzeja u Beogradu održava se Grafička radionica: linogravura namenjena odraslima. Radionice je deo ciklusa gde se zainteresovani upućuju u pojedine grafičke tehnike uz mogućnost da se i samostalno oprobaju u izradi grafika. Stručnu teorijsku i praktičnu pomoć tokom radionice pružiće grafičarka Jovana Đorđević. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na broj telefona 060/ 80 75 035. Prijave će se primati dok se mesta ne popune. Materijal će biti obezbeđen od strane muzeja dok će participacija troškova učešća u radionici iznositi 200 dinara.

 

U 18 časova – U Galeriji fresaka biće održano stručno vođenje kroz aktuelnu izložbu I ovaj kamen zemlje Srbije. U postavci su predstavljeni pejzaži umetnika, koji su od 18. do prve polovine 20. veka kroz pejzaže Srbije ostavljali pečat svojih izražajnih poetika. Posetioci imaju priliku da vide odabrana dela Steve Todorovića, Đorđa Krstića, Bete Vukanović, Uroša Predića, Paje Jovanovića, Koste Miličevića, Petra Lubarde, Milana Konjovića, Save Šumanovića i drugih iz kolekcije Narodnog muzeja.

<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..