U ponedeljak, 23. marta 2015, u 19 časova, u Kući kralja Petra Prvog, ustanovi kulture GO Savski venac, biće otvorena samostalna izložba slikarke Kosovke Marinković. Na ovoj izložbi autorka će predstaviti publici dela iz ciklusa "Moj čarobni svet", nastalih na temeljima holandsko-flamanskog slikarstva 17. i 18. veka i ciklusa "Ljubav" - "svet plavetnila, svet pod morem".


Sva izložena dela nastala su 2014. i 2015. godine.

 

 

Izložbu će otvoriti Nada Blagojević, istoričar umetnosti. U muzičkom delu programa nastupiće Sofija Glavičić, violina, mladi talenat, dobitnica prvih nagrada na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, a klavirska pratnja prof. Ana Veskov.


Izložba će za posetioce biti otvorena do 28. marta 2015, radnim danima i subotom od 12 do 19 časova. Ulaz slobodan.

 

Kosovka Marinković slikarsko obrazovanje stekla je u Sarajevu i Atini. U Beogradu je završila studije društvеnih nauka.

Izlagala je u Beogradu, Sarajevu, Grčkoj, Švajcarskoj, Španiji i Americi. Već 19 godina vodi Udruženje likovnih i primenjenih umetnika "Kosovka" i uspešno se bavi pedagoškim radom, pripremom kandidata za prijemne ispite na umetničkim školama i akademijama. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za slikarstvo među kojima, kao najdraže, ističe nagradu za najboljeg stranog slikara na Floridi i priznanje za najomiljeniju slikarku 21. veka.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..