U ponedeljak 23. februara, u 19. časova, u svečanom holu zgrade Narodne banke Srbije na Slaviji, Nemanjina 17, biće otvorena izložba fotografija „Urbane enigme“ autora Eda Igliča. Ovo je prva samostalna izložba Eda Igliča. Autor će se predstaviti sa 42. fotografije koje je birao naš poznati fotograf Tomislav Peternek. Izložba traje do 6. marta.

 

U poslednjih nekoliko godina Edo Iglič je učestvovao je na preko 230 domaćih i stranih takmičenja, na kojima je osvajao zlatne , srebrne i  bronzane medalje , Salon medalje i pohvale,među kojima se posebno izdvaja druga nagrada na Republičkoj izložbi fotografija 2013. godine u Čačku. Iste godine je zauzeo treće mesto na listi deset najboljih izlagača Foto saveza Srbije. Od 2013. godine ima zvanje fotografa prve klase, a zvanje AFIAP od 2014.

 

U tekstu za katalog ove izložbe g. Dragan Babović kaže: “ ..Fotografije „Urbane enigme“ su lajf – fotografije, fotografije svakodnevice…

 

Edo Iglič je fotograf koji pronalazi zanimljive primere ulične umetnosti, u kojima lako čita poruke anonimnih autora, pa u taj prostor smešta ljudsku figuru, građanina, čoveka, ženu, dete , čijim se prisustvom te poruke lakše čitaju, nadograđuju i porukom samog autora…“.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..