Uzon Ana umetnica iz Pančeva poznata po igranju sa formom i davanju nove dimenzije klasičnim odevnim predmetima 13. 01. u 19h otvara samostalnu izložbu “Bele Vrane” u galeriji “Forma” u Novom Sadu. Inspiraciju nalazi u mistici I fikciji koju svodi na minimalizam i za rezultat ima neverovatno unikatne kolekcije potpisane kao Bela Vrana koje zadovoljavaju potrebe moderne žene kojoj je individualnost izraz njenog bića, bića koje uživa u eksponiranju sa stilom.

 

Na izložbi će te saznati nešto vise o vranama, pticama koje se najviše provlače kroz mitologiju, bibliju, verovanja... Saznaćete zašto Uzon Ana potpisuje kolikcije sa bela vrana. Usudite se da zavirite u galeriju i uočite skup od tri vrane koji simboliše zdravlje ili skup od pet koji simboliše bolest, ili neki treći skup, a najviše od svega dobro se zabavite od 13.01. od 19h do 20.01. do 15h.

 

Uzon Ana je Diplomirani modni dizajner- Master.  Još kao student odlučuje da ispuni sebi želju i  ostvari se kao majka. Posle studija nastavlja da se posvećuje detetu. Da bi posle pet godina odlučila da se posveti i njenoj drugoj ljubavi- dizajnu odeće. U čemu uspeva tek posle ravoda. Ubrzo postaje član jednog od dva Reprezentativna Udruzenja Primenjenih Umetnosti, napreduje u preduzetničkim vodama i biva podržana od kompanije “Filip Morris” i ENECA  nevladine organizacije. Učesvuje na mnogim izložbama i događajima.Zatim odlazi u Nordijske zemlje gde spoznaje unutrašnji mir,
 okrepljuje dušu i pronalazi novu inspiraciju. Zato njen dizajn deluje bajkovito i otmeno, a u isto vreme  hladno i  strogo, upakovano u jednostavno i  avangardno. Njeni modeli se moraju posmatrati da bi se doživela svedenost i moraju se posedovati da bi se u potpunosti uživalo u izuzetnosti.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..