Autorsko vođenje kroz izložbu PIT MONDRIJAN. SLUČAJ "KOMPOZICIJE II" u četvrtak, 08. januara 2015. u 18 časovana Prvom spratu izložbenog prostora Narodnog muzeja u Beogradu - U Narodnom muzeju u Beogradu aktuelna je izložba Pit Mondrijan. Slučaj „Kompozicije II“. Koncipirana oko slike Kompozicija II, ova postavka pruža na uvid radove koji su nastajali pod Mondrijanovim uticajem i sadržajne relacije kojih je ova slika bila deo.

 

Izložena su i ostvarenja devetoro domaćih umetnika: Gorana Đorđevića, Nikole Pilipovića, Aleksandra Dimitrijevića, Zorana Naskovskog, Jelice Radovanović, Dejana Anđelkovića, Dobrivoja Krgovića, Mrđana Bajića i Vesa Sovilja, kao i dva neautorizovana projekta. U okviru jedne od izloženih instalacija posetioci mogu videti i izuzetno značajne radove iz Zbirke strane umetnosti Narodnog muzeja, među kojima su dela Van Goga, Pikasa, Kandiskog i Šagala.


Ovog četvrtka, 08. januara u 18 časova, autorke izložbe Jelena Dergenc i Simona Ognjanović provešće kroz postavku sve zainteresovane posetioce. Biće reči o Kompoziciji II , koncepciji postavke i radovima umetnika koji su počev od 80-ih godina 20. veka stvarali nadovezujući svoj umetnički izraz na autentične načine na rad Pita Mondrijana. Nije potrebno unapred najaviti dolazak.


Izložba Pit Mondrijan. Slučaj „Kompozicije II“ je realizovana pod visokom pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Holandije, a uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje i Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..