Umetnička asocijacija Prototip i Art a Porter predstavljaju veliku Novogodišnju prodajnu izložbu u galeriji Prototip. Po izboru naših stručnih saradnika izbrali smo radove 10 umetnika koji će biti ponuđeni u obliku posebnih printova / objekata opremljenih i spremnih za kačanje na zid. Umetnici: diSTRUKTURA, Tanja Koraksić, Branislav Nikolić, Katarina Radović, Aleksandar Dimitrijević, Goran Dragaš, Bojana Lukić, Ivan Zupanc, Viktor Šekularac / Otvaranje: 18. decembral 2014. u 18 h.

 

Ovaj zgodni novogodišnji poklon beogradska publika će moći sebi da priušti po veoma pristupačnim cenama (od 1.200 do 6.000 dinara).

 

Nova godina, nova ljubav, novi posao, novi stan, novi grad… svaki novi početak, svaki novi izbor nas intimno definiše. Zato smo ovu izložbu i našu prvu kolekciju printova umetničkih radova nazvali Sećni počeci. Izabrali smo radove poznatih savremenih srpskih umetnika koji najbolje oslikavaju ideju novog početka, radove koji bi trebalo da nas svakodnevno podsećaju ko smo i šta želimo, da nam daju životnu energiju i optimizam, da nas ohrabre u našim izborima i odlukama.

Galerija PROTOTIP je prva vanistitucionalna kustosko-umetnička inicijativa na Novom Beogradu koja kroz aktivno učešće zajednice umetnika i kustosa nudi nov koncept umetničkog delovanja i uspostavljanja saradnje sa lokalnom zajednicom. Jedan od prioriteta asocijacije je formiranje nove publike savremene umetnosti i kreiranje čvrste veze između umetničke scene, najrazličitijih društvenih grupa i poslovnog sektora.


U saradnji sa Stambeno poslovnim kompleksom Belville, Umetnička asocijacija Prototip je u okviru projekta “Belville - umetnost grada” otvorila galeriju PROTOTIP koja ima za cilj da stanovnicima Novog Beograda ponudi kulturni sadržaj koji je do sada nedostajao u ovom delu grada, ali i da i svim drugim građanima pokuša da nadomesti nedostatak insistucionalnog promovisanja savremene umetničke produkcije. Kroz intenzivnu izlagačku delatnost domaćih i stranih umetnika, asocijacija organizuje raznovrsne  interaktivne i edukativne programe poput radionica, predavanja i prezentacija.

 

ART A PORTER je umetnički i poslovni koncept koji se zasniva na ideji da umetnost može i treba da oplemeni našu životnu stvarnost. U želji da umetnost učini pristupačnom Art a porter nudi veliki izbor radova najpoznatijih savremenih umetnika mlađe generacije, koji su, specijalno za ovu priliku, svoja najuspešnija ostvarenja prilagodili vašim potrebama. Svaki rad štampa se direktno na peni u odgovarajućoj dimenziji, od 15x20 do 50x70cm, debljine je 2cm i ono što je najvažnije, potpuno je opremljen, te ga odmah možete staviti na željeno mesto i uživati u njemu. Umetnička dela kojima se okružujemo izraz su naše ličnosti, ona nas definišu. Izrazite sebe, izaberite rad koji će vaš život učiniti srećnim i estetski bogatijim. Ovo je izbor gde ne  možete pogrešiti.

 

Radno vreme galerije PROTOTIP
ponedeljak - subota od 15 do 20 časova

Izložba traje do 31. januara

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..