U okviru izložbe „Živeo Život“, koja se održava u Muzeju grada Novog Sada, u nedelju, 14. septembra biće predstavljeni brojni sadržaji kao svojevrsni vodič kroz istoriju privatnog života običnog čoveka od polovine prošlog veka u bivšoj Jugoslaviji. Posetioce očekuje izložba old tajmera, zatim turniri u badmintonu, klikerima i preskakanju lastiša, čitaonica i mlečni restoran na otvorenom, kao i celine namenjene deci školskog uzrasta.

 

Kroz brojne radionice školarci će imati priliku da se upoznaju sa starim zanatima (heklanje, izrada bedževa, ukrasnih torbica i dr.), zatim sa konzervatorskim veštinama (restauracija geografske karte, časopisa, NCR registar kase), kao i umećem puštanja muzike sa gramofonskih ploča. Zbog velikog interesovanja mališana, ove radionice će se održavati dva dana (13. i 14. septembra) u terminima od 12-14h; 14-16h; 16-18h.

 

Svi dodatni programi su besplatni i odvijaće se u periodu od 10.00 do 21.00.


Prijatelji festivala su Grad Novi Sad i Telekom Srbija.

 

Posetioci izložbe se pozivaju da donesu eksponat posvećen emotivnom životu običnog čoveka u periodu od 1950. do 1990. godine i učestvuju u sledećoj fazi postavke pod nazivom „Živeo Život - Živela Ljubav“.

 

Izložba „Živeo Život“ u Muzeju grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi je produžena je do 12. oktobra. Cene ulaznica za izložbu su 200 dinara za odrasle i 150 dinara za penzionere i studente.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..