28.10. u 21h, KC Dragstor - Od 2004. do danas James Ferraro je izdao neverovatno mnogo muzike kroz apsolutno impresivan broj projekata čija stilska rznovrsnost ne prestaje da provocira muzičku kritiku. Njegova karijera se razvija kroz dva perioda - prvi, umnogome povezan sa radom na noise/drone projektu The Skaters i drugi, koji počinje izdanjem jednog od najvažnjih underground albuma 2011. godine - Far Side Virtual, koji se našao na prvom mestu godišnje liste kultnog britanskog magazine The Wire.

 

Od tada postaje očigledno da se Ferarovo interesovanje za predstavljanje kapitalizma poklapa sa preokupacijom jednom od njegovih najočiglednijih i najmoćnijih manifestacija - modernim hip hop-om.

 

Bilo da sarađuje sa Laurel Halo, Oneohtrix Point Never ili izdaje mikstejpove kroz svoj BEBETUNES$$$ tumblr, inspiraciju crpi iz likova niskobudžetnih filmova, kao i najočiglednijih vizuelnih motiva globalne potrošačke kulture i, pre svega, aktuelnih umetničkih mikroscena koje neretko sam pokreće. Feraro je veoma zaslužan za nastanak stilova kao što su vaporwave, hypnagogic pop ili distroid...Dakle, ne samo  što neprestano menja žanrove već je sposoban da u hodu, sa velikom lakoćom stvori nove ili dekonstruiše postojeće do tačke reinvencije.

 

Cena karata u pretprodaji je 500 dinara i možete ih naći u Bivšem baru u Kosovskoj 32 svakod dana posle 19h. Na veče koncerta cena karte biće 800 dinara.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..