Tradicionalni susret maestra Kolundžije sa beogradskom publikom na Kolarcu, ove godine će ponovo ujediniti velikane muzičke scene – našeg proslavljenog violinistu JOVANA KOLUNDŽIJU i kamerni orkestar GUDAČI SVETOG ĐORĐA, u atraktivnom spoju klasike i filmske muzike. U sredu, 13. novembra 2013. godine u 20 časova - Velika sala Kolarčeve zadužbine.


Na nastupajućem koncertu, pored najlepših kompozicija velikana klasike - Baha, Krajslera,  Sen-Sansa, Masnea i Sarasatea, maestro Kolundžija će po prvi put u svoj repertoar uvrstiti  dela najpoznatijeg autora filmske muzike, Enija Morikonea.

 

Koncert „Ladies in Lavender“ koji je obeležio prošlu muzičku sezonu i koji je posle duge pauze na sceni ponovo spojio maestra Kolundžiju i najugledniji srpski kamerni orkestar, Gudače sv. Đorđa, predstavio je ideju koja je sa oduševljenjem pozdravljena od strane mnogobrojne publike i muzičke kritike. Naime, koncert je uz neka od najomiljenijih i najizvođenijih dela velikana klasike, doneo i popularne teme filmske muzike, koje su se po prvi put našle na repertoaru maestra Kolundžije.

 

Sledeći ovaj koncept koji je naišao na izuzetno odobravanje, naredni koncertni projekat Jovana Kolundžije i Gudača svetog Đorđa, će pored popularnih kompozicija istaknutih autora klasike, doneti i filmske muzičke teme najvećeg kompozitora ovog žanra, širom sveta omiljenog Enija Morikonea i njegovu muziku iz Oskarom nagrađenog filma Đuzepea Tornatorea „Cinema Paradiso“, koju je svojim izvođenjima proslavio jedan od najvećih violinista svih vremena, Isak Perlman.

 

Tradicionalni koncerti Jovana Kolundžije na Kolarcu, uvek bude veliku pažnju, a ponovna saradnja maestra sa Gudačima sv. Đorđa, kao i atraktivan program koncerta, su razlozi više za veliko interesovanje publike.

 

Ulaznice za koncert su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Pokrovitelj koncerta: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..