Rivijera zvučni sistem i UNU vas pozivaju na tredi „Belgrade Dub Club“ muzički dogadjaj posveden popularizaciji dub muzike, uradi sam (DIY) kulture i kulture zvučnih sistema, a koji de se održati povodom Svetskog dana muzike u petak 21. juna u Dunavskoj oazi nedaleko od Gročanske ade, sa početkom u 17 časova. Među disk džokejima koji de biti zaduženi za izbor muzike su Gaggie, Slink i Ital Vision. Posetioci de imati priliku da slušaju didžej nastupe na Rivijera zvučnom sistemu, koji je posebno projektovan za javno, ulično ili klupsko emitovanje (saopštavanje) akustične ili vokalno-instrumentalne reggae i dub muzike sa izraženim i snažnim basom.

Zvučni sistem je snažno inspirisan sound system kulturom Jamajke i ostrvom na kojem su 1950-ih godina postavljeni temelji za globalnu ekspanziju ove kulture, koja danas okuplja preko 1000 ručno napravljenih sistema širom sveta. Na prostoru Balkana i našeg regiona, registrovano je 76 zvučnih sistema, u Grčkoj, Turskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i na Kipru.

Cena ulaznica je 600 dinara, tj 300 dinara za mlađe od 35 i lokalnu zajednicu, a koje se mogu kupiti na samom događaju.

Kao i tokom prethodnih događaja, uz svaku kupljenu ulaznicu posetioci de dobiti poklon muzička izdanja internacionalnih izdavačkih kuda i rege izvođača kao što su Clatta Bumboo (Jamajka), Dubophonic Records (Kipar), Addis Records (Švajcarska), Haris Pilton (Slovenija), Undercover Cockney (Engleska) i mnogi drugi. Posetioci ova izdanja mogu preuzeti u digitalnom obliku i potpuno legalno  putem platforme Bandcamp.

Belgrade Dub Club: program

•  17h-23h DJ nastupi uz Rivijera zvučni system
o  Slink (Beograd), dub, roots reggae
o  Gaggie (Beograd), dub, roots reggae
o  Ital Vision (Beograd), dub, roots reggae, lovers rock

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..