Povodom Svetskog dana muzike, u četvrtak, 20. juna od 20 časova u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu održaće se koncert autorske muzike kantautorke Veronike i prezentacija mjuzikla u nastajanju pod nazivom „Dalje od horizonta“. Veronika, umetničko ime italo-srpske kantautorke, pevačice i pijanistkinje Ane Vukovojac, publici će predstaviti pesme iz svog novog kantautorskog opusa. Repertoar će činiti pesme koje su sastavni deo mjuzikla „Dalje od horizonta“.

Glavna tema mjuzikla je potraga za istinskom slobodom ličnosti kroz unutrašnje konflikte i „ozdravljenje” na putu ka upoznavanju sopstvenog unutrašnjeg bića i životnog smisla. Kroz saosećanje, ljubav prema bližnjem i uz pomoć naših, ne samo prirodnih, već i natprirodnih talenata, može se pogledom dosegnuti „dalje od horizonta“.

Idejni tvorac ovog mjuzikla, koji će uskoro biti premijerno prikazan u Beogradu u italijansko-srpskoj koprodukciji, jeste nezavisna produkcijska kuća „Shaking

Foundations Multimedia“, koja iza sebe ima dve realizovane rok opere u pozorišnoj i filmskoj formi.
Na ovom događaju učestvovaće dva člana kreativnog tima „Shaking Foundations Multimedia“: Rob Falseti, umetnički direktor i producent mjuzikla, i Masimo Rozari, bubnjar.

Ana Vukovojac – Veronika rođena je u Beogradu, gde je studirala strane jezike. Ljubav prema muzici podstakla ju je da postane profesionalni muzičar, kompozitor i muzički producent. Veliki deo života provela je radeći i živeći u Rimu, Austriji i Nemačkoj. Od 2020. godine ponovo živi u Beogradu, gde se bavi muzikom sa obnovljenim kreativnim nabojem.

Ulaz je slobodan.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..