Jedan od najtalentovanijih i najaktuelnijih regionalnih izvođača – MATIJA CVEK, samo nekoliko nedelja po dobijanju prestižnog priznanja Naxi Zvezda za duet godine (pesma „Pola sunca“ sa Marijom Šerifović) nastupa u beogradskom prostoru čuvenom po besprekornim nastupima velikih muzičkih zvezda: Cantina de Frida, u četvrtak, 13. juna! Ovaj umetnik, upečatljive boje glasa neverovatnog opsega i još veće muzikalnosti, iza sebe ima neka od najznačajnijih regionalnih muzičkih priznanja, među kojima su nagrade za: najbolji pop album „Izbirljivo i slučajno“, najbolju mušku izvedbu za baladu „Ptice“, pesmu i duo godine „Trebaš li me“ (duet sa Eni Jurišić), te najbolji pop album „Vile se ovdje igraju“ čiju produkciju potpisuje respektabilni muzički producent i instrumentalista Ivan Pešut.

Matija je pažnju javnosti skrenuo ultimativnim hit singlom „Visine“, ali i njegov debitantski album „Izbirljivo i slučajno“ bio je jedan od najtraženijih regionalnih izdanja. Nižu se hitovi: “Praviš me ludim”, “Probudi se”, pop sving balada “Ako nađem nekoga” napisana za crtani film “Korgi” , “Nasloni se” kao rezultat izvrsne saradnje sa Matijom Dedićem. Hitom "Ptice" apsolutno i bespogovorno osvojio je ceo region. A da je Matija Cvek neko čije vreme tek dolazi i neko ko će itekako trajati, potvrdio je i moćni duet “Pola sunca” sa Marijom Šerifović.  

Matija je 2023. godine uvršten u Program 100Artists to Watch prema IMPALA MUSIC izboru 100 svetskih izvođača na koje treba obratiti pažnju, u partnerstvu s YouTube kanalom.

Ono gde je Matija Cvek najmoćniji su – nastupi uživo. Uz svoj bend The Funkensteins koji čine neverovatno talentovani mladi ljudi, reč je o muzičkoj sili koja redefiniše novu regionalnu pop scenu! I zato je svaki nastup ove ekipe – predvođene Matijom Cvekom događaj i doživljaj koji se ne propušta.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..