Jedan od najaktivnijih, najaktuelnijih i najkvalitetnijih pank bendova sa ostrva - Grade 2, posle nekoliko godina vraća se u Novi Sad, 13. juna, kada će nastupiti u SKCNS Fabrici. Uz Grade 2, nastupiće melodični pank rok sastav Les Lullies iz Monpeljea i beogradska indi supergrupa Biskup zauvek. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 800 dinara mogu da se kupe na sajtu >> i prodajnim mestima Gigstix-a, dok će na biletarnici Fabrike na dan koncerta ulaznice koštati 1.200 dinara. Vrata i biletarnica Fabrike otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas. Grade 2 je trio sa malenog ostrva Vajt koji je tokom decenije postojanja objavio četiri studijska albuma i odsvirao nebrojeno koncerata.

Sid, Džek i Džejkob non-stop su na turneji, a od kako su postali deo poznate američke izdavačke kuće Hellcat Records, prigrlili su ih bendovi poput Rancid i The Interrupters s kojima su zajedno odsvirali nekoliko turneja i prošpartali i američki kontinent uzduž i popreko. Grade 2 su trenutno na evropskoj turneji sa Dropkick Murphys, a između nastupa u Zagrebu i Atini ovi dragi momci će skoknuti u Novi Sad gde su debitovali još 2018. godine na To Be Punk. Festivalu dok još nisu bili punoletni.

Kod nas su nastupili nakon toga i na Exitu, a sada ćemo imati prilike da ih vidimo zajedno sa sjajnim francuskim sastavom Les Lullies iz Monpeljea, koji neguje melodičan pank rok zvuk prošaran garažnim elementima. Čast da otvori ovo lepo veče pripašće beogradskoj indi supergrupi Biskup zauvek sačinjenoj od članova hardkor i nojz bendova, čiji nas zvuk nostalgično vuče u rane godine 21. veka.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..