Kultni alternativni rok sastav Therapy? održaće koncert ove subote od 21 čas u Hangaru Luke Beograd, što će biti njihov drugi koncert u Beogradu nakon 17. godina. „Prvi koncert u Beogradu imali smo 2007. godine i prelepo smo se proveli u vašem divnom gradu, upoznali smo fantastične ljude. Radujem se što ćemo opet videti naše srpske prijatelje. Neverovatno je vratiti se! Sviraćemo set pesama iz celokupne istorije benda. Biće mnogo pesama koje će ljudi prepoznati i nadamo se da ćemo napraviti dobru konekciju sa svima u publici kako bismo ovo veče zajedno napravili nezaboravnim!“ – poručio je gitarista i pevač Endi Kerns pred beogradski nastup.

Therapy? pozivaju na koncert u Beogradu



Ograničen kontingent ulaznice je u prodaji po ceni od 2800 dinara onlajn putem Cooltix-a, Gigs Tix-a i Ticket-a, kao i na njihovim prodajnim mestima širom Srbije.

Therapy? je jedan od najznačajnijih bendova Severne Irske, nastali 1989. godine, u prethodne tri ipo decenije objavili su 16 studijskih albuma. Debi album „Babyteeth“ objavljen 1991. godine bio je mešavina grandža, panka i hevi metala. Usledili su „Pleasure Death“ (1992) i „Nurse“ (1992) koji su stvorili reputaciju Therapy?-ja kao jednog od najuzbudljivijih sastava na alternativnoj sceni.



Veliki komercijalni uspeh i masovnu popularnost stekli su albumom "Troublegum" iz 1994. godine, koji se našao se na petom mestu UK top liste albuma i prodat je u više od milion primeraka širom sveta, dobio je zlatnu sertifikaciju u Velikoj Britaniji, a takođe je nominovan za album godine na Mercury Prize 1994. Ovaj album, kao i singlovi „Nowhere“, „Die Laughing“, „Screamager“ i „Trigger Inside“ afirmisali su Therapy? kao jedan od najvažnijih rok bendova tog vremena.



Naredno izdanje „Infernal Love“ iz 1995. godine donelo je značajne promene u zvuku benda i elemente poput orkestracije i akustičnih gitara.

Pesme sa ovog albuma su se istakle po svojoj dubini i emotivnosti, a neke od najpoznatijih su „Stories“, „Loose“ i „Diane“ – obrada pesme američkog Hüsker Dü, koja je postala jedan od najvećih hitova benda.



Peti studijski album „Semi-Detached“ objavljen 1998. godine, kombinuje tvrdi rok sa elementima elektronike i industrijskog zvuka. Na ovom albumu bend je sarađivao sa producentom i elektronskim muzičarem Dannyjem Saberom i prvi put su eksperimentisali sa elektronskim zvukom. Posebno se izdvojila pesma „Church of Noise“.

Narednih godina Therapy? su nastavili da eksperimentišu sa zvukom, na albumima poput „Suicide Pact - You First“ (1999) i „Shameless“ (2001), a album „High Anxiety“ (2003) doneo je bendu povratak na njihove tvrđe korene. Prošle godine su objavili šesnaesti studijski album „Hard Cold Fire“ koji predstavlja alternativni metal isprepletan sa grandžom i poprilično melodičnim refrenima, te se sastav Therapy? može pohvaliti kako i nakon 35 godina stvara relevantnu muziku.



Bend Therapy? je imao veliki uticaj na mnoge muzičare i bendove, a njihova muzika je ostavila dubok trag u alternativnom roku i grandž sceni, dobili su brojne nagrade i priznanja tokom svoje karijere, a osim nominacije za Mercury Prize za album „Troublegum“, takođe su bili nominovani za Brit Awards i MTV nagrade.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..