Heavy metal bendovi Oathbringer i Claymorean nastupiće u SKCNS Fabrici 27. aprila u 21 čas. Ulaznice po ceni od 600 dinara moći će da se kupe na dan koncerta na biletarnici Fabrike, koja će biti otvorena od 20 časova. Claymorean je petočlani heavy metal bend iz Lazarevca koji je započeo sa radom 18. juna 2014. godine, ali se koncertno aktivirao tek od jula 2021. godine. Zvuk benda odlikuje prepoznatljiv i snažan vokal Dejane Garčević, melodične gitarske deonice dva Vladimira - Novakovića i Garčevića, i stamena ritam sekcija basiste Gorana Garčevića i bubnjara Marka Novakovića.

Muzički i tekstualno bend se oslanja na epsko-fantastičnu tradiciju, u kojoj se svetovi Roberta I. Hauarda i Majkla Murkoka ukrštaju sa nasleđem stare škole metala koju predvode Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden, Manowar, Virgin Steele i Manilla Road.

Claymorean je za Stormspell Records objavio 3 studijska albuma i kompilaciju kojom je obeležena decenija rada benda, dok su u sopstvenoj režiji, kao poklon publici, objavljena dva snimka uživo.

Bend je do sada imao nastupe u Srbiji, Nemačkoj i Grčkoj, uz zapaženo učešće na internacionalnim festivalima kao što su Keep It True Rising, Up The Hammers, Exit Festival, Festival Srpskog Podzemlja i Metaleros.

Oathbringer je epic heavy metal bend koji je nastao 2020. godine u Kragujevcu. Bend se izrodio iz ideja Lazara Zakića (gitara) i Miloša Stošića (vokal), a trenutno ga pored njih dvojice čine i Petar Đorđević (gitara), Aleksandar Milutinović (bas) i Bora Petrović (bubnjevi).

Oathbringer je do sada izdao dva studijska albuma "Tales Of Glory" (2022) i "Tales Of Valor" (2024), oba za RTR Records. Ovo je jedan u nizu koncerata kojim će bend ove godine promovisati svoj najnoviji studijski album!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..