Nils Bloch, danski kantautor sa sedištem u Beogradu, održaće jedan od svojih prvih beogradskih koncerata u legendarnom Novom Bioskopu Zvezda 15. decembra od 21h. Bloch se nedavno preselio u Beograd nakon višegodišnjeg boravka u Berlinu i sa uzbuđenjem poziva beogradsku publiku na svoj akustični solistički koncert u Novom Bioskopu Zvezda. Na ovom događaju, kantautor će predstaviti nove pesme s nadolazećeg debi albuma, koje do sada nisu bile izvođene uživo.

Svojim prisnim glasom i hipnotizirajućim zvukom gitare, danski umetnik stvara pesme u kojima se naslućuju izgubljeni pejzaži i reči što odjekuju kroz vreme – to su meditacije o sećanju, žaljenju i udaljenosti, s naznakama nade koje se provlače kroz minimalističke  kompozicije.

Blochov prvi EP, “In Amber Light”, privukao je pažnju i slušalaca i novinara. EP je zapažen, između ostalog, zbog Blochovog vokala koji je, prema We Love Nordic, "neposredan i ima onaj poseban ton po kojem ga odmah prepoznajete”, dok ga je Music Defined uporedio s ranom Anohni, zbog "duboke snage, dovoljno snažne da ogoli ranjivost”.

Weekly Music Fixje zaključio da je “budućnost za Nilsa Blocha nesumljivo svetla, a njegovi čarobni dodiri za indie-folk scenu izrazito potrebni”.

Cena: 500 RSD
SPOTIFY INSTAGRAM YOUTUBE

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..