Ča metalci Po' Metra Crijeva uspješno su u subotu 11. studenog u popunjenoj zagrebačkoj Močvari promovirali svoj novi album Boškarin IV koji je u travnju izašao za pulski No Profit Recordings. U vikendu koji je nudio pregršt događanja u hrvatskoj metropoli, Po' Metra Crijeva su u Močvaru uspjeli privući stotine posjetitelja na najveći zagrebački samostalni koncert do sada. S uvodnim performansom "Čovjek tisuću lica" Frante Frantica, Po' Metra Crijeva su, odjeveni u kvarnerske narodne nošnje, s grotesknim maskama, na pozornicu stupili malo nakon 22 sata i publici pružili audiovizualno iskustvo bez alternative na domaćoj sceni.

Uz stare underground hitove poput "Ča je trubilo!?" i slikovite "Franu Iznutrocsjeka" i "Djeda Mrza" na kojima su im se pridružila i istoimena čudovišta, odsvirali su sada već dobro poznate pjesme hrvatske metal scene, "Čižiće" i "Prokjetog Pusta", i uz likove iz svojih pjesama s novog albuma "Kapetana Ožeguju" i "Jednojackog OK-a" oduševili publiku koja ih je tri puta zazivala na bis.

"Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez naših prijatelja, fantastičnih fotografa, predstavnika medija i vjernih fanova koji su potegli iz svih dijelova lijepe naše da podrže promociju "Boškarina".

Oduševljeni smo činjenicom da je Močvara bila puna uz sva događanja između kojih je publika mogla birati te večeri u Zagrebu" rekli su cure i dečki iz "Crijeva"
i naglasili da se uskoro spremaju izbaciti spot za pjesmu Bal Va Hihotići, koja otvara novi album.

Spot za "Hihotiće" je nastavak "Čižićke Rapsodije" i govorit će o daljnjim avanturama već popularnog "Drke" koji ovaj put uz demonsku podršku maltretira stanovnike malog mjesta na Učki čiji žitelji pomoć potraže od grupe PMC...

Po' Metra Crijeva nakon nastupa u zagrebačkoj Močvari čeka angažiran kraj godine, a već se slaže i ljetni raspored nastupa po festivalima u regiji.
Uhvatite Po' Metra Crijeva na koncertu i uživajte u autentičnom metal doživljaju, a sve dodatne informacije pronađite na websiteu i socijalnim mrežama benda...

2.12. Zadar
8.12. Gorica (SLO)
15.12. Rijeka

Po' Metra Crijeva su Ča-Metal™ bend. Šesteročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem istarske ljestvice i metala. Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare i bubnjeve dominiraju sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje „na tanko i debelo“ dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine.

Koncertne fotografije: Davor Birt

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..