U Domu omladine Beograda danas je, povodom predstojećeg koncerta benda Giant Sand i 9. Festivala nezavisnog američkog filma “IndieBelgrade”, održan susret i druženje novinara sa Howe Gelbom, frontmenom benda, i umetničkim direktorima festivala Hristinom Hadžiharalabus i Radoslavom Pavkovićem. Druženju je prisustvovao i v.d. direktora Doma omladine Beograda, Andrija Bojanić. Tom prilikom Bojanić je izjavio: “Sa velikim zadovoljstvom pozivam sugrađane da ovaj vikend provedu u Domu omladine, na odličnim programima koje smo pripremili za njih.

Bend Giant Sand je dobro poznat našoj publici, koja je sa oduševljenjem primila vesti o ponovnom okupljanju ove legendarne Amerikana grupe i siguran sam da će na sutrašnjem koncertu biti sjajna atmosfera. Posebno nas raduje što je bend odabrao Beograd kao grad iz kojeg počinje svoju evropsku turneju. Njihov nastup sastavni je deo programa 9. Festivala nezavisnog američkog filma IndieBelgrade, u okviru kojeg prikazujemo pet najnovijih ostvarenja američke kinematografije. I to je samo deo naših bogatih programskih aktivnosti u jesenjoj sezoni. Već sledećeg vikenda očekuje nas nastup Big benda Radio-televizije Srbije i Igora Vincea, kao i prvi veliki beogradski koncert Matije Cveka, jednog od najpopularnijih mladih pop muzičara u regionu. Aktuelne teme u tribinskom programu, izložbe mladih umetnika u našoj Galeriji i mnoštvo drugih sadržaja koje kao ustanova kulture Grada Beograda dnevno organizujemo, pristupačni su svima. Ulaz na preko 80% događaja je besplatan, a cene ulaznica za programe Doma omladine su i dalje među najjeftinijima u regionu. Naš cilj je da mladim ljudima u Beogradu ponudimo najkvalitetnije i najaktuelnije sadržaje iz različitih žanrova i oblasti. Dobro nam došli!”

Giant Sand su jedan od najčuvenijih američkih alternativnih rok sastava iz generacije koja je stvorila taj zvuk i pogled na svet, osamdesetih godina prošlog veka. U organizaciji Doma omladine, skoro tačno u dan kad su pre osam godina prvi put nastupili u Beogradu na svojoj oproštajnoj turneji, imaćemo priliku da ih ekskluzivno vidimo još jednom, 17. novembra od 21h u sali Amerikana, na neočekivanoj evropskoj turneji na kojoj promovišu novi album koji snimaju u prvobitnoj postavi! U susret koncertu, lider benda Howe Gelb ne krije uzbuđenje, naročito jer je u pitanju početak evropske turneje na kojoj promovišu novi album. “Verujem u duge rastanke, bilo je neminovno da se izvorni bend ponovo okupi. Novi album zvuči onako kako je bend zvučao osamdesetih godina prošlog veka, donosi originalni Giant Sand zvuk”, istakao je Gelb i dodao da se raduje ponovnom susretu sa publikom u Beogradu. “Svaki put kada sam nastupao u Domu omladine publika je bila sjajna, dobro su reagovali i napravili smo odličnu konekciju. Ovaj koncert biće poseban, a publici pred sutrašnji susret poručujem: zastanite, uzmite dah i uživajte u trenutku!” rekao je Gelb.

Festival američkog nezavisnog filma „IndieBelgrade“ održava se već devetu godinu za redom u organizaciji Doma omladine Beograda, uz podršku Grada Beograda i Ministarstva kulture Republike Srbije. Od 17. do 19. novembra 2023. tradicionalno će beogradskoj publici predstaviti najnovija filmska ostvarenja sa uzbudljive, nezavisne scene u Americi. Ovogodišnji fokus festivala je na porodičnim vezama, dubokim nitima koje određuju čoveka i koje prave uspešne filmske junake, ali i antiheroje.

Umetnički direktori festivala, Hristina Hadžiharalabus i Radoslav Pavković pozvali su sve ljubitelje filma da iskoriste priliku i pogledaju pet odličnih ostvarenja na 9. IndieBelgrade festivalu, jer u pitanju je pet srpskih premijera. „U fokusu su porodične veze, a priče vezane za pitanja porodice – bilo da su u pitanju ljudi koji imaju razvijen osećaj pripadanja ili dolaze iz porodica u kojima su veze pokidane – veliki su potencijal za odlične dramske, ali i komediografske izvedbe“, rekao je Pavković. Hadžiharalabus je istakla: Svi filmovi su odlični, glumci su briljantni, a žanrovska raznolikost garantuje mogućnost da će svako pronaći film po svom ukusu.“

Ulaznice po ceni od 400 RSD za filmske projekcije u prodaji su putem eFinity prodajne mreže i onlajn.

foto: Stanislav Milojković

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..