Istaknuti srpski muzičari, Una Stanić (violina), Nemanja Stanković (violončelo) i Vladimir Milošević (klavir) održaće koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, 30. novembra u 20h. Ovo troje umetnika 2022. godine osnovali su klavirski trio „Corda“, sa namerom da publici pruže autentično tumačenje dela pisanih za klavirski trio, kao i da svojom zajedničkom saradnjom obogate savremenu muzičku scenu i vrate kamernu muziku u fokus slušalaca. Članovi klavirskog trija „Corda“ dobro su poznati beogradskoj publici, te je tako Una Stanić pre nepunih mesec dana nastupila na „Bemus“-u, izvodeći Bahov Koncert za dve violine sa slavnim Najdželom Kenedijem.

Takođe je u oktobru nastupila i kao solistkinja sa Kragujevačkim simfonijskim orkestrom na festivalu „Oktoh“. Na poziv Stefana Milenkovića, ove godine nastupila je na festivalu „Blisko“ u Novom Sadu. Na istom festivalu publici se predstavio i Nemanja Stanković, koji ove sezone beleži nastupe i na festivalima „Betovenfest Bon“ u Nemačkoj i „Platonov Arts Festival“ u Rusiji. Miljenik beogradske publike, pijanista Vladimir Milošević, vraća se na scenu Kolarca nakon zapaženih nastupa u Nemačkoj, Australiji i Americi.

Na programu koncerta klavirskog trija „Corda“ su dela Gabrijela Forea, Dmitrija Šostakoviča, Sergeja Rahmanjinova, Feliksa Mendelsona, kao i Klavirski trio „Tronožac“, domaćeg kompozitora Ivana Brkljačića, koji će ovom prilikom biti premijerno izveden.

Ulaznice za koncert su u prodaji na biletarnici Kolačeve zadužbine. Koncert klavirskog trija „Corda“ podržao je Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

foto by Misha Obradovic

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..