Majski trio, predvođen čuvenim violončelistom Mišom Majskim, otvorio je 07.11.2023. "Čelo fest"  koncertom u Kolarčevoj zadužbini uz višeminutne aplauze i ovacije. Na početku programa, violinista Saša Majski i pijanistkinja Lili Majski izveli su Tri romanse za violinu i klavir, op. 22 Klare Šuman, a violončelista Miša Majski im se pridružio za Klavirski trio broj 1 u h duru Johanesa Bramsa. Publika je u Velikoj sali Kolarca mogla čuti i Romanse i transkripcije za violončelo i klavir Sergeja Rahmanjinova, a Majski trio je koncert završio sa Klavirskim triom br. 2 u e molu, op. 67 Dmitrija Šostakoviča.

Ovogodišnji "Čelo fest", pod sloganom "Dvadeset godina avantura", u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF,  traje do 14. novembra, kada će Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" održati besplatni koncert, u Sali Beogradske filharmonije. Pod upravom dirigenta Radeta Pejčića nastupiće i violončelisti Vuk Mladenić, Kristina Antić, Vukašin Nikolić, Željko Tamburić, Relja Mitrović, Duša Jovanović i Petra Miljković, a na programu su dela Dvoržaka i Čajkovskog.

U okviru "Čelo fest" nastupiće violončelista Laslo Fenjo, gudači Svetog Đorđa sa solistima Robertom Lakatošem i Draganom Đorđevićem, dugogodišnjim članom umetničkog tima festivala. Program “Čelo Festa” dostupan je na sajtu cebef.rs.

Foto: CEBEF / Belkisa Abdulović

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..