Sve je veće interesovanje za muzički spektakl “Anime simfonija” 15. decembra u Beogradu, u Velikoj sali Doma omladine. Rasprodati su termini od 18.30 i 20.30, a otvoren je novi - treći termin, u 16.30 časova. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Doma omladine i na sajtu tickets.rs. Ovaj originalni spektakl spaja anime i operski orkestar, uz nekoliko desetina iskusnih operskih muzičara Opere Srpskog narodnog pozorišta, pod dirigentskom palicom idejnog tvorca koncepta, japanskog umetnika Keničija Simure. U ovom spektaklu podjednako uživaju i poklonici anima, kao i ljubitelji klasične muzike. 

Na programu koncerta biće muzika iz poznatih anima i igara: Neon Genesi, Evangelion, Sword Art Online, Fate/zero, Fullmetal Alchemist, Black Butler, Attack on Titan, JoJo's Bizarre Adventure, Tokyo Ghoul, Tokyo Revengers, Princess Mononoke, Howl's Moving Castle, My Neighbour Totori i druga popularna dela japanske animacije i industrije igara. Sem toga, samu muziku prate i projekcije filmova, kao dodatak..

Organizator događaja je Centar beogradskih festivala - CEBEF u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem. Program se održava u okviru programske celine Atrium Sessions.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..