Mlada italijanska techno DJ zvezda i producentkinja Anfisa Letyago drugi je hedlajner jubilarnog desetog izdanja Central Dance Eventa! Ona će pred beogradskom publikom nastupiti trećeg dana festivala na reprizi dočeka Nove godine. Central Dance Event The Tenth Edition biće održan od 30. decembra do 1. januara u Hangaru Luke Beograd, a uz Anfisu Letyago, na programu ovog izdanja našao se i Denis Sulta, koji će nastupiti u novogodišnjoj noći.

Prvi specijalni pretprodajni kontigent trodnevnih kompleta ulaznica dostupan je na Cooltixu po ceni od 3.790 rsd regular i 4.990 rsd VIP.
Anfisa Letyago veoma brzo je postala jedno od vodećih imena techno scene. Njeno ime nezaobilazan je deo lajnapa svih velikih internacionalnih festivala i događaja, kao što su Ultra, Tomorrowland, Parklife, Rakastella, Sonar, Printworks.

Jedna od ključnih figura elektronske scene koji je ispirisao Anfisu Letyago da upliva u vode DJ-inga je Marco Carola, jedan od lokalnih italijanskih heroja koji je techno zvuk Napulja plasirao na globalnu scenu. Osim Carole kao glavnog izvođača na kojeg se ugledala na početku svoje karijere, Anfisa Letyago ističe brojne lokalne DJ-eve i producente, među kojima je i Gaetano Parisio aka Gaetek.
Svoju DJ karijeru započela je 2009. godine u Napulju, kada je techno smatran andergraund kulturom. Nakon godina DJ-inga i provedenih u klubovima, 2016. godine Anfisa Letyago počinje i da producira muziku i objavljuje je za mali italijanski andergraund lejbl.

Dve godine kasnije sreće Carla Coxa koji je bio prvi DJ i producent koji ju je podržao i pozicionirao je među techno zvezde nove generecije. Carl Cox je u svoje setove na turnejama širom sveta uvrstio Anfisine trake i ponudio joj izdanje („Hypnotic“) na njegovom lejblu Intec. Usledila je i podrška drugih velikana elektronske scene Adama Beyera, Charlotte De Witte, Pan-Pota. Od tog momenta, nizala su se izdanja za Kompakt, Rekids, Drumcode i Deutsche Gramophon.

Prošle godine je pokrenula izdavačku kuću N:S:DA, objavivši dva EP-ja „Listen“ i „Nisida“, koje su kasnije remiksovali producenti poput Chrisa Liebinga, Calibera, Seinfelda, Rusha, Michaela Mayera, Adiel i Tennisa. Početkom godine Anfisa Letyago je remiksovala čuvenu Moby-jevu pesmu „Go“ koja drži prvu poziciju na Beatportu, kada je reč o njenim singlovima. Ova godina donela joj je i naslovnicu Mixmaga, učešće na BBC Radio 1 Residency i Mixmagov Lab LDN set.

I dan danas Anfisa sa sobom nosi techno uticaj njene rodne zemlje. Njen specifični groovy techno zvuk, često je prošaran drugim žanrovima, te se njeni setovi kreću kroz dijapazon muzike: techno, melodic deep house i suptilniji i autentičniji zvuk.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..