Kultni rokenrol bend iz Gornjeg Milanovca, Bjesovi, nastupiće 4. novembra u SKCNS Fabrici, kada će, između ostalih, izvesti i pesme sa aktuelnog albuma „Svetla, svetlosti“, koji je na CD-u nedavno objavio SKC Novi Sad. Album sadrži 15 pesama koje su Bjesovi obradili, a u digitalnom formatu objavljen je 2015. godine pod etiketom Nocturne Music Magazine. U pitanju su obrade pesama bendova iz svih krajeva bivše Jugoslavije, od Električnog orgazma i Idola, preko Mizara i Imperium of jazz, do bendova Grč i The Stone.

Kako kaže frontmen benda Zoran Marinković, ove pesme nisu nužno nešto što on sluša, već su se uklopile u koncept Bjesova i na sebi svojstven način ga unapredile.

„U izboru pesama pomogli su nam prijatelji, za neke od tih bendova ja nisam uopšte čuo ranije, ali ono što je svim pesmama zajedničko je da šire ili potvrđuju dosadašnju priču Bjesova. Bendovi čije pesme smo obradili dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije i ovaj naš gest je na neki način i nostalgičarski, ali ne u patetičnom smislu, već je u pitanju nostalgija za jednim vremenom koje je bilo mnogo bolje za kulturu ovih prostora. Mogli smo da sarađujemo, sviramo, razmenjujemo razmišljanja, a sada smo u ovim novim državama, što se tiče muzičke umetnosti, maknuti u drugi, treći, odnosno četvrti plan, kaže Marinković.

Prethodni album „Bolje ti“, Bjesovi su objavili 2009. godine, a ovaj dolazi do fanova 12 godina kasnije.

Pored koncerta, u SKCNS Fabrici će biti postavljena samostalna izložba Zorana Marinkovića, koji je akademski slikar. Izložba će biti otvorena u ponedeljak, 31. oktobra u 20 časova, a postavka će moći da se pogleda do 4. novembra, svakog radnog dana od 9 do 19 časova.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 1.000 dinara i mogu da se kupe online na www.gigstix.com kao i na prodajnim mestima Gigstixa.

Na dan koncerta cena će iznositi 1.200 dinara, a ulaznice će moći da se kupe na biletarnici Fabrike. Oni koji su kupili ulaznice za koncert u maju, mogu sada da ih iskoriste. Vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

Foto: Ivica Milošević

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..