Grupa Bendover će izlazak svog debi albuma „Zidovi prošlosti” objavljenog za diskografsku kuću Multimedia Music obeležiti promocijom u pabu Black George (Karađorđeva 65) u ponedeljak, 13. juna od 20 sati. Pobednici Zaječarske Gitarijade će prisutnima svoj debi album predstaviti i živom svirkom, a CD „Zidovi prošlosti“ biće dostupan po promotivnoj ceni. BendOver o albumu „Zidovi prošlosti“: „Ideja benda pre svega je da svira ono šta nam je svima u srcu: iskren, srčan i beskompromisan rokenrol. Naravno da se u toj želji za sviranjem javila i želja za pisanjem i komponovanjem. Životna iskustva preneli smo na papir, melodije iz glava preneli na pojačala, i eto odatle ovih 11 pesama. Na prvi pogled par šaljivih i škakljivih tekstova su se prirodno uklopili u ostatak.

Koncept albuma i suština je unutrašnja borba sa samim sobom koja se vrlo često vidi i spolja. To neko divlje, skriveno „ja“ koje se bori da izađe iz nas a mi ga potiskujemo i prilagođavamo se normama sveta oko nas.

Naziv albuma „Zidovi prošlosti“, odabran je zbog žanra muzike na albumu. Žanra koji se nekad mnogo više svirao i bio vodeći u svetu velike bine i šarenih svetala. I dalje je čvrst kao stara zidina, i dalje je lep. Ovaj album je i naš omaž bendovima koje smo voleli i uz koje smo rasli. Tako smo i radili album, uživo je sviran bez veštačkih instrumenata i glasova.“
 
BendOver je autorski bend iz Beograda koji neguje čist i čvrst zvuk rock’n’rolla. Osnovan je u proleće 2005. godine kao kaver bend. 2018. godine snimili su tri autorske demo pesme “Boriću se”, “Otrovna je kao greh” i “Bendover please” sa kojima su konkurisali na nekoliko festivala.

U finalu takmičenja 53. Zaječarske Gitarijade 2019.  proglašeni su za najbolji bend prema odluci žirija. Na 54. Zaječarskoj Gitarijadi 2021. godine, BendOver je proglašen za najbolji bend na takmičenjima Gitarijade u ovom veku, a Buca je dobio nagradu “Momčilo Moša Radenković” za najbolji vokal.

Trenutnu postavu benda čine Miloš Došić – Buca (vokal, usna harmonika), Vladan Vučić – Vule (gitara, prateći vokal), Goran Pantić – Panta (gitara, prateći vokal), Ivan Đačić – Đakon Strasni (bas gitara, prateći vokal) i Mario Milićević – Maki (bubnjevi).

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..