Ara Malikian, nastupiće u Beogradu u Sava Centru 14. marta 2020. godine. Ara Malikian, jedan od najvećih violinista današnjice i zvezda sa svetskom karijerom svoje internacionalne uspehe počeo je u Beogradu. Malo ljudi zna da je Ara u martu 1991. godine na takmičenju koje je organizovala Muzička omladina Beograda osvojio nagradu publike. Tada mlad violinista oduševio je sve prisutne i zasluženo osvojio „Zlatnu harfu“kako se tada zvala nagrada.

Danas ovog  svetski  priznatog umetnika često predstavljaju kao libanskog virtuoza sa jermenskim začinima. Ara izvodi klasiku u kombinaciji sa muzikom za tango i flamenko. Njegova interpretacija vuče korene iz arapske i jevrejske kulture.

Trenutno je na svetskoj turneji „Royal garage“ na kojoj predstavlja svoj istoimeni album. Ova turneja je obuhvatila najvažnije svetske  prestonice u kojima Ara nastupa u najprestižnijim koncertnim salama i pozorištima: London, Pariz, Njujork, Moskva, Rim, Buenos Ajres, Santjago, Lima, Meksiko siti, Peking, Hong Kong, Madrid , Berlin, Beograd....

<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
    

Putopisi, Intervjui..