About Lorna je beogradska elektro, down-tempo četvorka, koja donosi svež i slojevit zvuk pun šumova i potmulih sabova iznad kojih se rasprostiru harmonije odsvirane na gitari, sintovima i flauti, uz mnogima prepoznatljive vokale. Bend je nastao transformacijom iz mnogočlanog sastava Lorna Wing, pa otuda i nosi svoju karakterističnost i prepoznatljivost. Priliku da novi repertoar čuje uživo će imati beogradska publika 29. decembra, na koncertu koji će About Lorna održati u Elektropioniru.

Kako sami članovi benda About Lorna navode, muzika koju će uskoro predstaviti uživo je iskorak iz zone komfora, opipavanje i korišćenje mogućnosti koje su otvorene upotrebom tehnologije u svrhu kreativnosti i stvaralaštva.

Singl kojim otvaraju novo poglavlje u njihovom autorstvu nosi ime „Još jednom“. U pitanju je down-tempo kompozicija, koja će se dopasti onima koji vole trip-hop bendove kao što su Portishead i Massive Attack, ali i izvođače modernijeg izraza poput Džejmsa Blejka (James Blake).

About Lorna su se odlučili da dočaravanje atmosfere u pesmi „Još jednom“ prepuste talentovanom ilustratoru, Ranku Trajkoviću, koji je celokupan spot crtao na papiru, animirao i montirao.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..