Pijanistkinja Nada Kolundžija osmislila je i realizovala 4 koncerta pod nazivom "Moja mala koncertna antologija". Na programu V dela, koji će se održati u četvrtak, 22. decembra (20h) u Studentskom kulturnom centru, su solističke i kamerne kompozicije za klavir, glas, čelo, tom-tomove, bubnjeve, gramofon, zvečke, električno zvonce, elektičnu gitaru, konzerve, gongove i električne orgulje.

Izvođači koji će učestvovati na koncertu su: Nada Kolundžija, Katarina Jovanović, Nemanja Radulović, Ansaml perkusionista dRumble, Pavle Popov, Katarina Radovanović Jeremić i gost Di Džej - Aka Mipi.

Program: Džon Kejdž i Dejvid Leng

Koncert je posvećen dvojici kompozitora: uvek aktuelnom Džonu Kejdžu, koji je sa svojim umetničkim opusom imao oslobađajuću snagu za naredne generacije, izvođenog kod nas, ali nikada dovoljno i Dejvidu Lengu, koji je poznat kao tvorac muzike za filmove Paola Sorentija – La Grande Bellezza i Youth. Leng je jedan je od osnivača festivala Bang on a Can koji je posvećen stvaranju nove muzike i koji je izgradio svet u kome moćne muzičke ideje teku slobodno preko raznih žanrova i granica i privlače publiku svojom originalnošću i integritetom. Nagrađen je Pulicerevom i brojnim drugim nagradama u SAD i drugim zemljama i jedan je od najizvođenijih američkih kompozitora.

Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Ulaz je slobodan.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..