U četvrtak, 4. decembra 2014. u 20h u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine nastavlja se jedna od najdužih koncertnih tradicija u regionu, upravo je vezana za ime našeg velikog maestra. Osmu godinu zaredom, Kolundžija će i ovog decembra pozdraviti svoju publiku u Kolarcu, a kao i na prethodna dva nastupa, scenu će podeliti sa svojim prijateljima iz našeg najuglednijeg kamernog ansambla Gudači sv. Đorđa.

 

Prateći ideju predstavljanja istaknutih muzičkih autora, i naredni koncert maestro Kolundžija će posvetiti jednom od najpopularnijih kompozitora svih vremena – Antoniju Vivaldiju, miljeniku publike koja sa posebnim oduševljenjem pozdravlja izvođenja svih njegovih dela, ali jednog posebno – čuvenih „Godišnjih doba“, koja se dugo nisu našla na repertoaru maestra Kolundžije, a poznato je da ih izvodi sa izuzetnom virtuoznošću.

 

Sa željom da kroz svoju umetničku zadužbinu, Centar lepih umetnosti Guarnerius, kao i kroz svoje koncertne projekte, u našu zemlju dovede velika imena sa svetske muzičke scene, ovogodišnji koncert Jovana Kolundžije donosi pravu ekskluzivu – jedan od najpoznatijih i najcenjenijih flautista današnjice, maestro KLAUDIO ARIMANI (Claudio Arimany) iz Španije, biće drag gost Beograda i iste večeri će sa ansamblom Gudači sv. Đorđa, publici prirediti pravi muzički praznik, uz dela V. A. Mocarta, kompozitora po čijim je izvođenjima Arimani stekao svetsku slavu. Na programu koncerta naći će se Koncert za flautu u G-duru, kao i Andante u C-duru, čije će izvođenje biti prava retkost, s obzirom da se ne može čuti često, čak ni na svetskoj koncertnoj sceni. Maestro Arimani će na Kolarcu nastupiti prvi put.

 

Pored vrhunskih visina do kojih su došli u svojim karijerama, maestra Kolundžiju i maestra Arimanija povezuje i to da su bili najbolji učenici velikih majstora – Kolundžija Henrika Šeringa, jednog od najboljih violinista svih vremena, a Arimani legendarnog Žan Pjer Rampala, jednog od najčuvenijih flautista ikada.

 

Pokrovitelj koncerta je Skupština grada Beograda, a organizator Ustanova Guarnerius.

 

Ulaznice za koncert su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..