U nastavku DEMO MASTERS koncertnog serijala, 26. januara publiku u Domu omladine Beograda očekuju nastupi novih šest bendova. Takmičiće se Jelizaveta Bam (rok, Beograd), Erbium (instrumentalni metal, Zrenjanin), The 11th Commandment (melodik/ded metal, Vranje), Huti Ota Tre (rok/hip-hop/pank bend, Zaječar), Nema Letta (rok, Aranđelovac) i Drž'te mačke (pank-rok, Niš).


Kao gostujući bend, van takmičarske konkurencije, nastupiće bend Blues Rezervata iz Kruševca. Postoji od maja 2003. godine, a članovi su Dušan Milutinović (gitara), Nemanja Vidojević (bubnjevi, zvuk) i Vladica Radojević (tekstovi, gitara, vokal). Prvi autorski album „Kamen duša žica“ objavili su prošle godine, za izdavaču kuću „Slušaj najglasnije“. Uz dva ranije snimljena singla: "Memljivi blues" i "Kakav poljubac!", na albumu je osam novih pesama.

Najpopularnije i najdugovečnije takmičenje neafirmisanih rok grupa u našoj zemlji – Demo Masters, ponovo je deo programa Doma omladine Beograda, kao prva i veoma posebna najava proslave 50 godina ove institucije kulture i obrazovanja, tokom 2014. godine.

Dom omladine Beograda na projektu Demo Masters sa velikim zadovoljstvom ponovo sarađuje sa rodonačelnikom ove manifestacije Vladom Jankovićem Džetom, jednim od autentičnih heroja naše rok scene i čovekom čiji je entuzijazam tokom decenija hrabrio nebrojene muzičare da se prihvate instrumenata i urade nešto značajno, ili se samo dobro zabave.

Članovi žirija Demo Masters takmičenja su: Vladimir Janković Džet, predsednik žirija; Olga Kepčija, Radio Beograd 202; Stevan Gojkov, glavni i odgovorni urednik magazina „Bravo“; Galeb Nikačević, predstavnik Doma omladine Beograda; predstavnik portala Tajm Mašin Mjuzik. Kao gostujući članovi, ove nedelje će im se pridružiti Nenad Kuzmić, novinar radija Beograd 202 i Bojan Stevanović iz grupe Art Diler.

Demo Masters je takmičenje u kojem se ukrštaju glasovi publike i žirija, a tokom trajanja takmičenja, svake večeri ćemo imati priliku da vidimo 6 potpuno novih grupa, od kojih će se 3 kvalifikovati za dalje nastupe. Finale je predviđeno u maju, kad će biti poznati pobednici kojima slede nagrade.

Pored žirija i publike svoje glasove daće i bendovi koji nastupaju. Članovi bendova glasaju po principu 3-2-1 glas(a), ali ne mogu dati glas svom bendu.

Po odluci žirija u drugi krug prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri. Po završetku prve faze takmičenja, na osnovu snimaka nastupa bendova uživo, žiri će odabrati određeni broj bendova koji će dobiti novu šansu u baražu, za prolazak u drugi krug takmičenja.

Pobednici Demo Masters takmičenja, između ostalih nagrada, dobiće i ekskluzivnu priliku da sledećeg leta nastupe na Platou Milana Mladenovića, u okviru programa „Koncerti na zidiću“ Doma omladine Beograda. Takođe, medijski prijatelji ovog takmičenja – BRAVO magazin, Radio Beograd 202, dnevne novine 24 Sata, pobednicima će obezbediti adekvatnu medijsku promociju.

Na prvom Demo masters koncertu, održanom 10. novembra u Domu omladine Beograda, dalje su po glasovima žirija prošli bendovi Salvation zero i Enormna blajsna, dok je publika najveći broj glasova dala bendu Kasirke i poslala ih u sledeći krug takmičenja. Na drugom koncertu, 17. novembra, još tri benda koja su se plasirala su se u dalje krugove takmičenja. Po glasovima žirija najbolji su bili Vrane kamene i Yox, dok je publika najviše glasova dala bendu Orest. Treće koncertne večeri Demo masters takmičenja, 4. decembra po odluci žirija dalje su se plasirali bendovi Convoy iz Šapca, koji svira rok-bluz, i crno-talasni Bulevar vodenih mozaika iz Beograda, dok je publika najviše glasova dala beogradskoj alt-rok grupi Crveni storno. Na četvrtom koncertu u serijalu Demo masters, 8. decembra po odluci žirija dva benda koja su prošla u dalje krugove takmičenja su Besne gliste i Regulator, dok je publika najviše glasova dala sastavu Case Remnant. Pobednici petog izdanja Demo masters takmičenja izabrani su 15. decembra: po odluci žirija najbolja su bila dva benda iz Beograda Front (pank rok) i Loud (metal stoner rok) iz Beograda, dok je favorit publike bio nu metal sastav Microwave iz Vršca. Na šestom koncertu, 22. decembra, još tri benda plasirala su se u dalje krugove takmičenja Po odluci stručnog žirija, najbolja su bili rok bend Shuffle iz Aranđelovca i Iznebuh, akustičari iz Beograda. Publika je najviše glasova dala beogradskom fank rok sastavu Quarterbuzz. Na poslednjem koncertu u 2013. godini, koji je održan 29. decembra, prema glasovima publike najbolji je bio sastav Nemesis (Arch Enemy tribjut), dok su po mišljenju žirija tri benda zaslužila da se plasiraju dalje: Miraz (Mizar tribjut), Lavlja gandža (brit rok tribjut) i Insane (Machine Head, Pantera, Fear Factory tribjut). Na osmom Demo Masters koncertu, koji je održan 19. januara 2014. godine, žiri je najviše glasova dao bendovima Kora (Beograd) i Limbo (Niš). Favorit publike bio je užički rok sastav Ubrzo potom.

Prijave za Demo Masters su još uvek otvorene, pa pozivamo mlade autorske i tribjut bendove i izvođače, svih rok i metal žanrova iz cele Srbije, da se prijave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. U prijavi je potrebno navesti naziv benda, mesto iz kojeg je bend, muzički žanr, kontakt telefon, kao i poslati audio snimak. Ukoliko bend nema audio snimak može poslati i video snimak nastupa uživo, bez obzira da li je sniman profesionalno ili mobilnim telefonom, amaterskom kamerom, fotoaparatom...

Predstavljamo vam mlade muzičare i otkrivamo nove talente!

Dođite na DEMO MASTERS u Dom omladine Beograda i glasajte za svoje favorite – pošaljite omiljene bendove u veliko finale zakazano za maj 2014. godine!

ДЕМО МАСТЕРС 9

Недеља, 26. јануар 2014. у 20:00

Клуб Дома омладине Београда

Цена улазнице: 100 динара.

У наставку ДЕМО МАСТЕРС концертног серијала, 26. јануара публику у Дому омладине Београда очекују наступи нових шест бендова. Такмичиће се Јелизавета Бам (рок, Београд), Ербиум (инструментални метал, Зрењанин), The 11th Commandment (мелодик/дед метал, Врање), Huti Ota Tre (рок/хип-хоп/панк бенд, Зајечар), Nema Letta (рок, Аранђеловац) и Држ'те мачке (панк-рок, Ниш).

Као гостујући бенд, ван такмичарске конкуренције, наступиће бенд Blues Rezervata из Крушевца. Постоји од маја 2003. године, а чланови су Душан Милутиновић (гитара), Немања Видојевић (бубњеви, звук) и Владица Радојевић (текстови, гитара, вокал). Први ауторски албум „Камен душа жица“ објавили су прошле године, за издавачу кућу „Слушај најгласније“.  Уз два раније снимљена сингла: "Мемљиви блуес" и "Какав пољубац!", на албуму је осам нових песама.

 

Најпопуларније и најдуговечније такмичење неафирмисаних рок група у нашој земљи – Демо Мастерс,  поново је део програма Дома омладине Београда, као прва и веома посебна најава прославе 50 година ове институције културе и образовања, током 2014. године.

Дом омладине Београда на пројекту Демо Мастерс са великим задовољством поново сарађује са родоначелником ове манифестације Владом Јанковићем Џетом,  једним од аутентичних хероја наше рок сцене и човеком чији је ентузијазам током деценија храбрио небројене музичаре да се прихвате инструмената и ураде нешто значајно, или се само добро забаве.

Чланови жирија Демо Мастерс такмичења су: Владимир Јанковић Џет, председник жирија; Олга Кепчија, Радио Београд 202; Стеван Гојков, главни и одговорни уредник магазина „Браво“; Галеб Никачевић, представник Дома омладине Београда; представник портала Тајм Машин Мјузик. Као гостујући чланови, ове недеље ће им се придружити Ненад Кузмић, новинар радија Београд 202 и Бојан Стевановић из групе Арт Дилер.

Демо Мастерс је такмичење у којем се укрштају гласови публике и жирија, а током  трајања такмичења, сваке вечери ћемо имати прилику да видимо 6 потпуно нових група, од којих ће се 3 квалификовати за даље наступе. Финале је предвиђено у мају, кад ће бити познати победници којима следе награде.

Поред жирија и публике своје гласове даће и бендови који наступају. Чланови бендова гласају по принципу 3-2-1 глас(а), али не могу дати глас свом бенду.

По одлуци жирија у други круг пролазе два, а по одлуци публике један бенд по вечери. По завршетку прве фазе такмичења, на основу снимака наступа бендова уживо, жири ће одабрати одређени број бендова који ће добити нову шансу у баражу, за пролазак у други круг такмичења.


Победници Демо Мастерс такмичења, између осталих награда, добиће и ексклузивну прилику да следећег лета наступе на Платоу Милана Младеновића, у оквиру програма „Концерти на зидићу“ Дома омладине Београда. Такође, медијски пријатељи овог такмичења – БРАВО магазин, Радио Београд 202, дневне новине 24 Сата, победницима ће обезбедити адекватну медијску промоцију.

На првом Демо мастерс концерту, одржаном 10. новембра у Дому омладине Београда, даље су по гласовима жирија прошли бендови Salvation zero и Енормна блајсна, док је публика највећи број гласова дала бенду Касирке и послала их у следећи круг такмичења. На другом концерту, 17. новембра, још три бенда која су се пласирала су се у даље кругове такмичења. По гласовима жирија најбољи су били Вране камене и Yox, док је публика највише гласова дала бенду Орест. Треће концертне вечери Демо мастерс такмичења, 4. децембра по одлуци жирија даље су се пласирали бендови Convoy из Шапца, који свира рок-блуз, и црно-таласни Булевар водених мозаика из Београда, док је публика највише гласова дала београдској алт-рок групи Црвени сторно. На четвртом концерту у серијалу Демо мастерс, 8. децембра по одлуци жирија два бенда која су прошла у даље кругове такмичења су Бесне глисте и Регулатор, док је публика највише гласова дала саставу Case Remnant. Победници петог издања Демо мастерс такмичења изабрани су 15. децембра: по одлуци жирија најбоља су била два бенда из Београда Фронт (панк рок) и Loud (метал стонер рок) из Београда, док је фаворит публике био ну метал састав Microwave из Вршца. На шестом концерту, 22. децембра, још три бенда пласирала су се у даље кругове такмичења По одлуци стручног жирија, најбоља су били рок бенд Shuffle из Аранђеловца и Изнебух, акустичари из Београда. Публика је највише гласова дала београдском фанк рок саставу Quarterbuzz. На последњем концерту у 2013. години, који је одржан 29. децембра, према гласовима публике најбољи је био састав Nemesis (Arch Enemy трибјут), док су по мишљењу жирија три бенда заслужила да се пласирају даље: Мираз (Мизар трибјут), Лавља ганџа (брит рок трибјут) и Insane (Machine Head, Pantera, Fear Factory трибјут). На осмом Демо Мастерс концерту, који је одржан 19. јануара 2014. године, жири је највише гласова дао бендовима Кора (Београд) и Лимбо (Ниш). Фаворит публике био је ужички рок састав Убрзо потом.

 
Пријаве за Демо Мастерс су још увек отворене, па позивамо младе ауторске и трибјут бендове и извођаче, свих рок и метал жанрова из целе Србије, да се пријаве на Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. У пријави је потребно навести назив бенда, место из којег је бенд, музички жанр, контакт телефон, као и послати аудио снимак. Уколико бенд нема аудио снимак може послати и видео снимак наступа уживо, без обзира да ли је сниман професионално или мобилним телефоном, аматерском камером, фотоапаратом...



Представљамо вам младе музичаре и откривамо нове таленте!

Дођите на ДЕМО МАСТЕРС у Дом омладине Београда и гласајте за своје фаворите – пошаљите омиљене бендове у велико финале заказано за мај 2014. године!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..