Fresh Island Festival je prvi internacionalni hip hop festival u regiji te prvi europski hip hop festival na plaži. Tijekom četiri dana i noći, na Fresh Island Festivalu u hip hop ritmovima zabavljalo se preko 15 000 fanova iz 30 različitih zemalja svijeta. U delirij su publiku već prvi dan na New Yorker pozornici bacili superstar Snoop Dogg & australska senzacija Iggy Azalea koji su do posljednjeg mjesta prepunili klub Papaya.

 

Drugi dan festivala ostat će u pamćenju po fanatičnom skakanju i pjevanju na nastupu A$AP Rocky-ija u klubu Aquarius te rasplesanom nastupu grupe Madcon u klubu Papaya. Posljednje dvije noći festivala Zrće se treslo u ritmovima hip hop ikone KRS One te beogradskog sastava Bad Copy.

Uz koncertni i dj program, festival se može pohvaliti i uspješno održanim prvim internacionalnim plesnim kampom "Adria Dance Camp", koji je uz svjetsku plesnu elitu učitelja pod okriljem plesne grupe Atomic Dance Factory okupio 100 plesača. Fresh Island Festival ugostio je i globalno DJ natjecanje Red Bull Thre3Style u kojemu se pet hrvatskih DJ-a borilo za naslov najboljeg i odlazak u Toronto na svjetsko finale, a glasove žirija i publike osvojio je zagrebački DJ Oli Dobolli.

Velika reklama za festival i hrvatski turizam svakako će biti i video spot kojeg su na otoku Pagu snimili Snoop Dogg i grupa Madcon, a na Zrću je uživala i Genevieve Jackson, nećakinja pop ikone Michael Jackson-a.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..