Od 21. do 23. juna u srcu glavnog grada Bugarske održava se četvrto izdanje sve većeg i popularnijeg SOFIA LIVE FESTIVALA! Prvi headlineri su američki hip-hop duo Atmosphere, zatim DJ i producent DJ SHADOW, dok će priču za ovu priliku da zaokruži australijski fenomen DUB FX. I ove godine Festival će da ponudi sjajnu kombinaciju muzike, atraktivnog popratnog sadržaja i one letnje festivalskog vajba koji svi vole, a sada je pravo vreme za istražiti nešto novo. Naravno, biće to prilika i za upoznati se sa vrlo živahnom bugarskom alternativnom scenom pa će se između ostalih predstaviti Zhlach, Griговор i Genata te space rockeri Heptagram.



Legendarni Atmosphere nastao je u Minneapolisu 1996., a čine ga reper Sean „Slug“ Daley i producent Antony „Ant“ Davis koji su osnovali i nezavisnu izdavačku kuću Rhymesayers Entertainment. U vrlo bogatoj i globalno prepoznatoj karijeri izbacili su 12 studijskih albuma i 10 EP-a. Ovom će prilikom u Sofiji da predstave svoje najskorije i kako kažu „vrlo lično“ izdanje, So Many Other Realities Exist Simultaneously, koje je svetlo dana ugledalo u maju 2023.


DJ Shadow veoma je poznato i značajno ime u svetu hip-hopa koje je na sceni već respektabilnih 35 godina. U Sofiji će da promoviše svoj sedmi album „Action Adventure“ s kojim se nostalgično vraća zvuku 80-ih. „Kad stvaram muziku, ne zanimaju me ničije želje ili zahtevi do mojih sopstvenih“, tako kaže DJ Shadow.



Benjamin Stanford pravo je ime DUB FX-a, svestranog umetnika koji je stekao svetsku slavu svojim neobičnim stilom i vrlo energičnim nastupima, s kojim je uostalom domaća publika itekako dobro upoznata. Koristi samo sopstveni glas, FX pedalu i looper, a njegova muzika može se opisati kao mešavina beatboxa, duba, reggaea, hip-hopa i drum'n'bassa.



I zašto još posetiti Sofia Live Festival?

Zato što je Sofija jedan od neotkrivenih dragulja na istoku Evrope, a u njoj se može uživati puno jeftinije upoređujući je sa nekim drugim, razvikanijim destinacijama. S veoma bogatom istorijom i gotovo 1.5 miliona stanovnika, svojim posetiocima može da ponudi od antičkih ostataka preko muzeja, galerija, restorana pa do vrlo vibrantnog noćnog života. Bugarska će od 1. aprila takođe postati deo Schengena. Smeštaj je takođe bitno jeftiniji upoređujući ga sa zapadnim komšijama pa kad se sabere sve napisano, valja ozbiljno razmotriti opciju odlaska na ovaj sjajni festival koji će uskoro da objavi nova headlinerska imena.

Ograničeni kontingent early bird ulaznica trenutno se prodaje po vrlo povoljnoj ceni od samo 5940 dinara (99 bugarskih leva) na mrežnoj stranici festivala i preko bugarskog Eventima, a nakon što se rasproda, cena će im biti 7200 dinara (120 leva). Dnevne ulaznice neće da budu u prodaji.

Za više informacija o festivalu:
www.sofialivefest.com
Facebook >>
Instagram >>

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..