Festival Unity84 tokom vikenda iza nas obeležio je važan jubilej 40 godina od Zimskih Olimpijskih igara u Sarajevu i još jednom ujedinio više hiljada ljudi iz regiona u ritmu zajedništva, ljubavi i slobode! Najnoviji dodatak Exitovoj porodici festivala, u saradnji sa Garden of Dreams, predvodile su svetske zvezde elektronske muzike Hot Since 82 i Lee Burridge, dok su vunderkind srpske i regionalne scene Lanna, vodeći sarajevski dvojac After Affair i niz sjajnih lokalnih DJ snaga poslali poruku ultimativnog jedinstva i sloge.

Simbolično, događaj u Sarajevu i na olimpijskoj planini Bjelašnici koji je proslavio godišnjicu jednog od najvećih dometa bivše Jugoslavije, kompletirao je veliko srce koje Exitovi festivali iscrtavaju na mapi regiona.
 
EXIT Family in Unity: Bonded by LOVE! ❤


 
Dvodnevni festival zagrejao je atmosferu na Bjelašnici, na kojoj je žurka počela već u subotu prepodne, a koja je bila rezervisana i za nezaboravni afterparty narednog dana. Centralni događaj u Domu Mladih u subotu, 3. marta predvodili su svetski poznati DJ Hot Since 82, koji je atmosferu doveo do usijanja i legendarni engleski maestro Lee Burridge, koji je dupke pun prostor ispunio neverovatnom energijom i rasplesao hiljade posetilaca. Kako su ritam i snaga zajedništva dotakli i glavne zvezde večeri, upravo Lee Burridge ostao je da pleše sa publikom za vreme nastupa HS82 kom je „predao” DJ pult!
 
Vunderkind srpske i regionalne scene Lanna, koja je ujedno i prva potpisnica EXIT Echosystem sveobuhvatnog centra za razvoj svetskih muzičkih zvezda, osvojila je srca publike uvertirom u nezaboravno veče i zavredila titulu istinskog simbola festivala Unity84. Mlada producentkinja je već sa svojih 13 godina nastupala i na Exitu i na jednom od Garden of Dreams događaja, a samo nekoliko godina kasnije, na zajednički festival dve regionalne organizacije vratila se kao zvezda u strelovitom usponu čiju karijeru vodi čuvena Maria May, poznata i kao agentkinja Davida Guette.
 
Kao jedan od simbola zajedništva nastupio je i vodeći sarajevski DJ dvojac After Affair, u regionu poznat upravo po organizovanju serijala događaja Garden of Dreams. Oni su u završnici subotnje večeri u Domu Mladih priredili B2B set iznenađenja upravo sa Lannom, i time poslali moćnu poruku ultimativnog jedinstva i sloge. Žurka se nakon toga preselila na zvanični afterparty u klubu Silver & Smoke, koju su predvodile lokalne snage Bonjasky, Rajot, More Than You i ME.N.U.
 
Dnevne događaje na olimpijskoj planini Bjelašnici – uvertiru za centralni događaj subotnje večeri, kao i afterparty narednog dana – kreirala je sjajna lokalna DJ podrška, koju su predstavljali Adnoir, Andrej Jelić, Calkins, Coem, Davor B, Eela, Fedja Knajdl, Jasa, Machado i Nemesia.
 
Festival Unity84 kompletirao je veliko srce koje Exitovi događaji iscrtavaju na mapi regiona, a kako to izgleda predstavljeno je na video animaciji, za koju je kao muzička podloga simbolično upotrebljen singl „Universe”, koji potpisuje jedan od najuspešnijih producenata sa naših prostora, Space Motion.
 
Pre 40 godina Sarajevo je, kroz Zimske Olimpijske igre, bilo simbol za zajedništvo, pozitivnu energiju, druženje i fer-plej takmičenje. Unity84 Festival je ponovo oživeo taj duh i odao počast bogatoj istoriji i značenju ovog jubileja za ceo Balkan, obećavajući početak još jedne nove tradicije koja slavi večnu ljubav, mir i jedinstvo.

foto: EXIT Photo Team

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..