Na konkurs koji je raspisalo Udruženje Rok kultura iz Bačke Palanke prijavilo se više od 20 bendova koji su iskazali želju da nastupe u takmičarskom delu Demo PDF 2023. Demo PDF 2023 biće održan 14. oktobara u Slovačkom domu (Šafarikova 1/a) sa početkom u 20h. Svi prijavljeni izvođači, prema kvalitetu koji pokazuju kroz svoje pesme, zaslužili su da nastupe na festivalu, ali za ovu godinu je, prema raspisanom konkursu, planirano da budu odabrana tri benda. Kako je konkurencija bila prilično jaka, organizacioni odbor festivala je ipak odlučio da se za šansu za osvajanje nagrade takmiči četiri benda i to:  Sprž iz Šapca, Bristol iz Beograda, Rulja INC. iz Lazarevca iz  i Deformitet iz Selenče. Uz njih će u revijalnom delu nastupati lokalni bend Dr. Ton.

Sprž, Bristol, Rulja INC. i Deformitet kroz polučasovne svirke prikazaće ono najbolje što znaju, a peti član žirija na festivalu biće publika. Naime, ulaznica će ujedno biti i glasački listić te će na taj način publika učestvovati u odabiru onog benda koji će nastupati sledeće godine u revijalnom programu festivala.

Ulaznice po ceni od 300 dinara biće dostupne u pretprodaji od ponedeljka, 9. oktobra, u kafe baru Trip 021  (Ulica Milana Kurepe br. 2, Bačka Palanka), a ukoliko ih preostane moći će da se kupe i na dan festivala na ulasku u Slovački dom.

Zbog kapaciteta prostora u kojem se održava festival, broj ulaznica je ograničen.

O takmičarskim bendovima

Sprž je pank/rok bend iz Šapca. Tokom prethodnih godina nastupao je po klubovima i festivalima u Šapcu, Novom Sadu, Beogradu, Subotici, kao i u još nekoliko mesta u Srbiji. Bend je dobio priznanje Stereo Art Magazina za jedan od najznačajnijih demo bendova iz regiona koji su obeležili 2016. godinu. U januaru 2018. bend objavljuje svoje prvo EP izdanje. Ove godine se očekuje objavljivanje prvog albuma. Bend čine: Tomislav Đuknić (gitara i vokal), Lazar Jović (bubnjevi) i Jovan Kostadinović (bas gitara i vokal).

Bristol je bosansko-zemunski trio koji svira mešavinu stonera, popa i grandža. Bend karakterišu jednostavne kompozicije, štrokave gitare i pevljivi refreni. Bend trenutno čine Marko Mićanović (vokal i gitara), Slaviša Pavlović (bas) i Branislav Miletić (bubanj).

Rulja INC.  je autorski rock'n'roll bend nastao u Lazarevcu 2018. godine. Bend trenutno čine: Ivan Simić (vokal/gitara), Marko Milutinović (gitara), Vuk Stojanović (bas gitara) i Filip Todorčević (bubanj). Do sada imaju objavljen jedan studijski album za izdavačku kuću Multimedia Music pod nazivom „Ništa Skriveno“ koji je osim na svim relevantnim digitalnim platformama dostupan i na disku. Bend u osnovi neguje rock'n'roll zvuk, sa primesama različitih podžanrova, koji vuku korene iz muzike koja je oblikovala muzički ukus svakog člana benda ponaosob.

Deformitet je punk/metal/rap bend iz Selenče osnovan 2020. godine. Bend je osvojio prvo mesto na Gitarijadi Vojvodine 2021. u Kisaču, pobednici su Velikogradištanske gitarijade 2022. i Rokerijade u Petrovcu na Mlavi 2022.  

Deformitet su: Filip Čapanda (vokal), Rihard Joha (vokal), Pavel Pavlinji  (bass gitara, prateći vokal), Martin Švec (solo gitara), Jan Ribarski  (ritam gitara) i Danijel Kočonda (bubanj).

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..