Retka je prilika da poznate svetske muzičke zvezde sretnete u Beogradu, ali dobar zvuk ćete uvek čuti. Festival Tribute Bendova u Dorćol Platzu 25. i 26.11. donosi upravo zvuk kakav očekuju ljubitelji dobre rok svirke. U petak, 25. novembar, 22h – AC/DC – Bend X (Beograd) / 00h – Rammstein – Kein Engel (Zagreb) / U subotu, 26. novembar 22h – Guns ‘N’ Roses – Jailbrake (Zemun) / 00h – David Bowie – Gift (Novi Sad). Ulaznice su dostupne na Doćol Platz-u po pretprodajnoj ceni od 300 dinara, na dan festivala 400 din. Za oba dana cena je 500 din.

AC/DC – Bend X (Beograd)

Većina ljubitelja sastava AC/DC znaju da kad ne mogu u originalu da čuju hitove australijske grupe, mogu uz BAND X, jedan od najupešnijih tribute bendova da uživaju u prepoznatljivo dobrom “tvrdom zvuku”. Band X je osnovan 1995. godine. Od osnivanja njihov repertoar čini izvođenje 80 odsto pesama grupe AC/DC, a ostatak su bile pesme grupa Led Zeppelin, Cream, Black Sabbath.

RAMMSTEIN – Kein Engel (Zagreb)

Nema mnogo onih muzičara, koji bi se usudili da izvedu nastup sličan onom kakav može da izvede Rammstein. Bend Kein Engel nastao je kao Tribute Rammstein u 2010. godini, kada izvodi i svoj prvi koncert u rodnom gradu Bjelovaru. Ubrzo nakon toga, održali su koncerte i u drugim hrvatskim gradovima, što ih, zbog načina na koji se bave muzikom odvodi i dalje. Kao što to radi Rammstein, tako I Kein Engel nije obično muziciranje na sceni. Pažljivo osmišljen nastup koji prate I video porjekcije deo su spektakla koji retko koji ljubitelj RAmmsteina želi da propusti.

GUNS ‘N’ ROSES – Jailbrake (Zemun)

Bend Jailbreak ne samo da radi obrade hitova benda Guns N’ Roses, već “skida” i karakterističan stajling i pokrete njegovih članova. Ovaj bend postoji 12 godina i baziran je isključivo na rock’n’roll muzici. Do sada su članovi sastava Jailbreak proputovali skoro čitav svet, od Balkana, preko Italije, Malte, Tunisa, Indije pa čak do Brazila u dva navrata. Jailbreak su: Alex (vokal), Jeki (bubnjevi), Džoni (gitara) i Petar (klavijature).

DAVID BOWIE – Gift (Novi Sad)

Već više od decenije i po, novosadski bend “The Gift”, Tribute David Bowie, pleni klubsku publiku svojim neobičnim i autenticnim nastupom. Frontmen Jovan Matić je usavršio svoj “britanski izraz” na sceni, što doprinosi da ovaj bend zaista postigne vrhunski nivo izvođenja. Jedan od najtraženijih tribute bendova čini tim muzičara maksimalno posvećenih onome što izvode.

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..