Impresivnoj listi regionalnih zvezda, čiji su nastupi ranije najavljeni, pridružuje se i legendarno Prljavo Kazalište! Gitarijada se uz besplatan ulaz ove godine po 48. put održava od 30. jula do 2. avgusta. Prljavci su prvi koncert u Srbiji posle više od četvrt veka održali u decembru 2012. godine u beogradskoj Kombank Areni, u okviru turneje povodom albuma “Možda dogodine”.

 

Puna Arena bila je dokaz da publika u Srbiji voli zagrebačku ekipu, a ovoga puta svi koji dođu na 48. Gitarijadu imaće privilegiju da prisustvuju spektaklu uz, naravno, besplatan ulaz.

Zaječarskom Kraljevicom oriće se neprevaziđeni hitovi iz skoro četrdeset godina duge karijere Prljavog Kazališta, grupe koja ne živi na talasima stare slave već iz albuma u album stvara nove hitove.

Program Gitarijade ove godine odvijaće se na pet stage-eva u periodu od 30. juna do 2. avgusta uz tradicionalno bogat prateći program i veliki moto skup. Osim Prljavog Kazališta u gradu na Timoku nastupiće i Partibrejkers, Kerber, Van Gogh, Goblini, YU Grupa, Atomsko Sklonište, Pero Defformero, Viva Vox, Vlada Divljan, Dža ili Bu i The Dibidus. Ovoj listi u narednim danima pridružiće se još nekoliko izvođača.

Gitarijada priprema još puno predfestivalskih iznenađenja o kojima će detaljnije informacije biti naknadno obelodanjene.

Podsećanja radi, u takmičarskom delu festivala nastupiće četrnaest bendova iz svih bivših jugoslovenskih republika.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..