Predstojeći vikend u beogradskom klubu Kult biće obeležen live performansom koji priprema Aril Brikha, kao i DJ setom Ace, rezidenta klubova sa Ibice. U petak, 19. januara za DJ pult Kulta stiže Ritmik Showcase – jedinstveni performans namenjen publici prefinjenog muzičkog ukusa, uz gostovanje pionira elektronske muzike i mastera live nastupa Arila Brikhe, dok su za domaću podršku zaduženi lokalni talenti Undoo iz Beyond House tima i Dino R. iz Kolektiv Base. Talentovani Aril Brikha, poznat je po svojim maestralnim live nastupima, dok svojim karakterističnim zvukom i energičnim performansom hrabro prkosi žanrovskoj podeli u elektronskoj muzici i sjedinjuje techno, house i deep house u jedinstvenom eklektičnom izrazu. 



Inspirisan izvođačima poput Depeche Mode-a, Kraftwerka i Jean Michela Jarre-a, Brikha je razvio interesovanje za elektronsku muziku još kao tinejdžer. Davne 1998. godine Brikha je objavio svoje prvo izdanje „Art Of Vengeance“ za legendarnu izdavačku kuću Transmat Records, koju je vodio detroitski producent i DJ Derrick May. Na ovom izdanju našao se i singl „Groove La Chord“, koji je bio prekretnica u njegovoj karijeri i postao globalni hit. Nakon toga, Brikha je postao poznat kao nova zvezda deep techno žanra.

Usledilo je mnoštvo turneja, izdanja, kao i prvi studijski album 2000. godine „Departure in Time“. Zadobivši odlične kritike, album je postao omiljen među ljubiteljima elektronske muzike. Izdanje „Ex Machina“ iz 2007. godine sadrži neke od najupečatljivijih traka u Brikhinoj karijeri, poput „Lady 707“ i „More Human“, koje prikazuju njegovu sposobnost da stvara kompleksne, emotivne i futurističke zvukove po kojima je njegov stil prepoznatljiv.

U 2020. godini, Brikha se preselio u Berlin, gde je inspirisan novim sintisajzerima i starim instrumentima iz Stokholma prikazao širinu svog stvaralačkog stila – od ambijentalnih do plesnih numera i objavio dva albuma „Dance Of A Trillion Stars“ i „Prisma“. Vlasnik je etikete Art of Vengeance na kojoj je tokom ovih 14 godina objavljivao EP-jeve, remikse i saradnje sa drugim umetnicima.

Subota 20. januar rezervisana je za gostovanje Ace, rezidenta Ibiza Talents Recordsa i suvlasnika lejbla TOZLA, srpskog DJ-a, producenta i muzičara čija je baza Ibica. Kao domaća podrška pridružiće mu se tech house DJ i producentski dvojac Wise D & Kobe i house i minimal techno DJ i producent Gruvi.

Nakon upliva u house muziku, Aca je počeo producirati prvo house, a kasnije i tech house, sam izvodeći vokale. Ubrzo je počeo da DJ-iše na nemačkoj andergraund sceni. Nakon selidbe na Ibicu, krenuli su nastupi na velikim događajimaa u klubu Amnesia, Repopulate Mars u klubu Eden, Secret Sessions, Moxy Showcase, Boogeyman u klubu Tantra, a zatim je postao i jedan od rezidenata za Ibiza Talents u klubovima Lio, Pacha Destino, ADE i drugim Showcase događajima.

Muziku objavljuje na etiketama poput Deeperfect, CUFF, Moxy Muzik, Nervous Records, Reecords, Encasa Records, Ibiza Talents, Clarisse Records, a njegova produkcija dobila je podršku nekih od najvećih imena u industriji poput Jamie Jonesa, Marca Carole, Fishera, The Martinez Brothersa, Loco Dice-a, Dennisa Cruza, Paco Osune, Dariusa Syrossiana, Latmuna, Detlefa, Mason Collectivea, Archieja Hamiltona, Reelowa, Hectora Coutoa, Richy Ahmeda, Wheatsa, wAFF-a i drugih.

Zajedno sa Mene-om, suvlasnik je izdavačke kuće TOZLA, za koju su već potpisali veliki izvođači poput Amine Edge & DANCE, Reelow i mnogi drugi.

Do kraja januara na programu kluba Kult je jedanaesta KULT:R žurka na kojoj će sledeće srede nastupiti DJ Aćim, Igor D. i Jelly For The Babies, dok će u petak 26. januara DJ pult kluba Kult preuzeti Pao Pausto i sa prijateljima. U subotu 27. januara Anjunadeep lejbl donosi premijerno u Beograd najfiniji deep melodic house zvuk uz DJ set svog predstavnika iz Argentine – DJ JFR, dok poslednje srede u mesecu, na dvanaestom izdanju KULT:R žurke nastupaju DJ Bullet i P.S. sa gostima.



U ovoj sezoni u klubu Kult očekuje se još uzbudljivih gostovanja globalnih izvođača kao što su nastup vodeće afro house muzičarke i pevačice AWEN u petak 2. februara, dok u petak 23. februara gostuje predvodnik pariske andergraund scene Traumer. U petak 15. marta po prvi put u Srbiji nastupiće berlinska senzacija, DJ, live umetnik i producent Pablo Bozzi.

Ograničen kontinget ulaznica za svaki događaj u prodaji je po promo ceni putem Resident Advisor platforme.

Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 6, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..