Ikona berlinske techno scene, Ellen Allien, jedna od najprepoznatljivijih umetnica svoje generacije i ključna figura u oblikovanju savremene techno kulture, ponovno će nastupiti u Beogradu u petak, 15. decembra, sa svojim specijalnim tročasovnim DJ setom. U Hangaru Stage 3 u Luke Beograd, doživećemo prvi ikada 360° stage experience, a na bini će joj se pridružiti berlinska producentkinja i DJ-ica Shaleen sa svojim vinil setom i prepoznatljivim groovom. Domaću podršku pružiće Mihajlo i Aleksandar Ivković kroz svoj hybrid live set, tokom kojeg će premijerno predstaviti autorsku muziku, dok će mlade nade lokalne andergraund scene Micy.Vid i Ivv.Lmtd napraviti uvod u žurku.

Ograničen kontingent ulaznica po ceni od 1590 rsd je u prodaji onlajn putem Cooltix platforme, kao i putem Gigs Tix i Ticket Vision prodajne mreže.

Tridesetogodišnji doprinos renomirane techno vizionarke Ellen Allien elektronskoj muzici je neizmerno značajan, zbog čega je često opisivana kao "kraljica berlinske techno scene". Početkom devedesetih, nakon putovanja u London gde je otkrila čari elektronske muzike, vratila se u rodni Berlin i postala rezident u kultnim klubovima Tresor, Bunker i E-Werk. Ellen Allien je takođe vodila emisiju Braincandy na radiju Kiss FM, a osnovala je i istoimenu izdavački kuću. Godine 1999. stvorila je čuveni lejbl BPitch Control koji je postao poznat po otkrivanju talentiranih producenata i umetnika, među kojima su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat i Ben Klock. Takođe, 2019. godine pokrenula još jednu etiketu pod nazivom UFO Inc.

Ellen Allien je oblikovala i razvila globalnu elektronsku scenu onakvu kakvu je danas poznajemo. Njen inovativni pristup muzici i dalje pomera granice žanra. Poznata je po organizovanju "We Are Not Alone" žurki u Berlinu, kao i u gradovima širom sveta.

Njen deseti album "AurAA", objavljen u junu 2020. godine, donosi širok spektar energičnih techno kompozicija inspirisanih rejvom, uz prepoznatljiv zvuk koji karakterišu visoko-oktanski ritmovi i korišćenje vokala sa neodoljivim ritmovima i gruvom. Njeno najnovije izdanje "Dance and Kill", u saradnji sa italijanskim darkwave synth triom Ash Code, predstavlja fuziju melanholičnog synth popa, dark synthwave-a i brutalnog techna.

Osim toga, Ellen Allien je usmerila svoje kuratorsko umeće u opsežnu kompilacijsku seriju koja nosi ime po njenim zabavama "We Are Not Alone", okupljajući talentovane berlinske andergraund producente.

Njen angažman u umetnosti i inovacijama čini je istinskom ikonom elektronske muzike i kreativnom silom koja i dalje inspiriše nove generacije umetnika širom sveta.

Shaleen, umetnica inspirisana toplinom analognog zvuka, oduševljava publiku puštajući svoje setove isključivo na vinilima. Njen muzički izraz duboko je prožet duhom devedesetih, koji maestralno spaja sa modernim i uzbudljivim elementima. Osim svoje izvanredne muzičke veštine, Shaleen je i rezident na događajima "We Are Not Alone", gde donosi posebno iskustvo publici na danceflooru, a nastupala je i u prestižnim klubovima poput Berghaina i Tresora u Berlinu, E1 u Londonu i Radiona u Amsterdamu.

Njen debi EP, objavljen 2020. godine, označio je početak producentske karijere. Usledila su izdanja na turskoj etiketi Primus i njujorškom lejblu Whirlwindtraxx, dok je njen singl za kompilaciju "We Are Not Alone" dodatno potvrdio Shaleenin muzički uticaj.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..