Beogradski klub Kult nedavno je osvojio Ambasador nagradu za najbolji regionalni klub godine, a sada se priprema za proslavu svog prvog rođendana ovog vikenda! Velika proslava prvog rođendana kluba Kult zakazana je za vikend, 15. i 16. decembra, sa posebnim gostima Radio Slave i Alan Dixon. U petak, 15. decembra, za rođendanske setove i techno zvuk zaduženi su producent, DJ i traženi remikser Radio Slave, poznati virtuoz Marko Milosavljević koji spaja sve nijanse house i techno zvuka i Kid Kimi s jedinstvenim odabirom često zaboravljenih traka i dubokim bass linijama.

Matt Edwards poznat pod pseudonimom Radio Slave jedna je od andergraund figura koja je stvorila neke od ključnih muzičkih ostvarenja moderne klupske kulture. Kroz svoju izdavačku kuću REKIDS doprineo je razvoju mnogih talenata, uključujući imena kao što su Nina Kraviz, Peggy Gou, Mr. G, Spencer Parker i drugi. Kada se zaroni u  katalog njegovog lejbla, otvara se enciklopedija house i techno muzike – izdanja iza kojih stoje Robert Hood, Joe Claussell, Carl Craig, Kenny Larkin, Gerd Janson, Chris Liebing, Speedy J, Len Faki, Mike Banks (Underground Resistance) i mnogi drugi.

Subota, 16. decembar, donosi house i progressive zvuk uz ekskluzivan nastup Alana Dixona, dok domaću podršku čine predstavnici beogradske klupske scene Goran Starčević i Deaf in Mini, koji spremaju specijalan b2b set, i Milan Janošević, poznatiji kao Professor.

Alan Dixon već dugo vremena nosi titulu umetnika koji je na korak do velikog uspeha. Od strane uticajnih ljudi u industriji, uključujući Mixmag, Defected i Traxsource označen je kao izvođač kojeg treba pratiti, a osim što ga redovno emituju na BBC Radio 1, muziku potpisuje za Running Back, Permanent Vacation i Correspondant. Nekoliko godina bio je Ministry of Sound rezident u Singapuru, a po povratku u Veliku Britaniju radio je u Strut Recordsu u Londonu i ubrzo postao poznato ime na disco sceni što je rezultiralo gigovima u Horse Meat Disco, Elrowu, Glastonbury-ju i rezidenturom u Savage Disco i proširilo se na međunarodna gostovanja u Pikes Ibiza, Black Flamingo NYC, Madridu i povratku u Singapur. Alan Dixon je uplovio u sopstvenu produkciju inspirisan artistima kao što su Todd Terje, Prins Thomas i Gerd Janson. U tom periodu, Prins Thomas je napravio remiks Alanove pesme "Edge of Forever" za Correspondant, dok je Alan potpisao ugovor sa Running Back Records, lejbl Gerda Jansona. Tokom 2020. godine pokrenuo je sopstvenu izdavačku kuću Love Attack, na kojoj su izdanja od Man Powera, kao i remiksi za Salsoul, Unidisc, MeMeMe i druge. Alan Dixon zadobio je podršku od strane Danny Howarda i Annie Mac, a Pete Long je njegovu traku "Edge of Forever" svrstao u Essential New Tune.

Klub Kult, otvoren u decembru prošle godine, predstavlja muzički koncept zasnovan na multižanrovskom pristupu, nudeći impresivnu paletu house, deep house, progressive house, tech house, minimal i techno zvuka. Ističe pažljivom selekcijom internacionalnih izvođača i talentovanih umetnika lokalne klupske scene, a u ovoj sezoni, očekuje se još uzbudljivih gostovanja globalnih izvođača kao što su jedan od najperspektivnijih španskih umetnika Enzo Leep, predstavnik Sick Mode Recordsa sa Ibice – Lonely, pionir elektronske muzike i master live nastupa Aril Brikha, predstavnik Anjunadeep lejbla – argentinski producent i DJ JFR, vodeća afro house muzičarka i pevačica AWEN, predvodnik pariske andergraund scene Traumer i berlinska senzacija, DJ, live umetnik i producent Pablo Bozzi.

Klub Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 5, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..