Drugu nedelju decembra u beogradskom klubu Kult obeležiće KULT:R serijal, DJ set Dejana Milićevića, uz gostovanje Saše iz Berlina i YU⋆NITED žurka koja predstavlja After Affair dvojac. Peta KULT:R žurka u ovoj sezoni, zakazana za sredu 6. decembar donosi gruv i energiju svežeg, novog talasa lokalne elektronske scene. Gostoja donosi kombinaciju raznih elemenata house-a, minimala i techna, od veselih melodija do dubokog i jakog gruva, Afterbaka predstavlja širok dijapazon house-a koji odiše kvalitetnim gruvom, otkačenim bass linijama, oštrim hetovima i unikatnim vokalima, dok X-AM predstavlja house i savremeni dutch-house zvuk.

Ovog petka, 8. decembra, jedan od pionira beogradske scene Dejan Milićević zabavljaće publiku zajedno sa berlinskim andergraund DJ-em Sašom i Marijom Šević, koja je u muzičkim krugovima poznata kao Stellarcompanion.

Dejan Milićević jedan je od najboljih regionalnih DJ-eva i producenata koji već skoro 30 godina uspešno vlada elektronskom scenom. Njegov stil predstavlja fuziju house-a i techna, u kojoj se prepliću andergraund trake kako najnovije produkcije, tako i stari klasici. Dejanovo bogat muzički opus broji više od 100 izdanja i četiri studijska albuma, za etikete Plastic City, Suara, Liebe Detail, Gillesku, Night Light, Recycled Loops, kao i njegov lejbl Tit Zero Recordings.

Saša je čest gost beogradskih klubova, rezident čuvenog Minimal Bara i kluba Promenaden Eck u Berlinu, u kojem organizuje Amuse žurke. Poznat je po svom microhouse i minimal zvuku, a na njegov stil uticala je muzika izvođača sa lejbla Sleep is Commercial, čiji je član, kao i producenta Andrea Ferlina.

Stellarcompanion je pored svoje umetničke karijere već dugo aktivna i na muzičkoj sceni i deo je muzičkog kolektiva Beyond House. Njeni setovi donose smele bas linije, udarne i grube taktove u igru. Rezident je na radiju D59B gde u okviru emisije „To the Stars“ jednom mesečno predstavlja svoju muzičku selekciju.

U subotu 9. decembra, klub Kult nastavlja sa YU⋆NITED serijalom žurki čiji je koncept povezivanje kvalitetnih artista regiona. Na ovom događaju nagrađivani i trenutno najtraženiji bosanskohercegovački DJ dvojac – After Affair predstaviće se kroz extended DJ set, dok će im podršku pružiti Rajot, rezident sarajevskog Sound Beyonda.

After Affair stoje iza koncepta Garden of Dreams. Zvuk koji predstavljaju određuje dubinu, mrak i groove, dok je srž njihovog autentičnog zvuka je house muzika, a paralelno crpe energiju i iz drugih elektronskih žanrova. Ovaj dvojac ne sledi nikakve muzičke trendove, već svoju strast i instinkt, koji su ih i doveli do respektabilnog uspeha, a mnogi ih smatraju predvodnicima elektronske scene u BiH.

Klub Kult nedavno je osvojio nagradu za najbolji regionalni klub godine, na sedmom izdanju dodele Ambasador priznanja elektronske muzike u Zagrebu. U drugoj sezoni, Kult donosi niz impresivnih gostovanja popularnih globalnih izvođača. Među već najavljenima su Radio Slave, Alan Dixon, Enzo Leep, Lonely, Aril Brikha, JFR, AWEN, Traumer i Pablo Bozzi.

Klub Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 5, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.
 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..