Ovog petka klub Kult je domaćin jubilarne proslave, petog rođendana ekipa iz Progresivne suze kada će uz zvuke koji su obeležili generacije nastupiti domaće legende Aćim i N-Tchbl i mlada zvezda Hobin Rude, dok su ove subote za odabir muzike zaduženi Skin2Skin aka Lea Dobričić, Vladimir Aćić i Milanko Trifunčević. Milija Aćimović Aćim spada u stariju generaciju DJ-eva koji je svoju karijeru započeo u legendarnom klubu Soul Food, nakon čega je redovno nastupao u Industriji, Mondu/Plasticu, Andergraundu i Soundu, a DJ pult je delio sa imenima kao što su Hernan Cattaneo, Marshall Jefferson, Bob Sinclar, Sandy Rivera i mnogi drugi.

Internacionalu pažnju je dobio kada ga je remixovao DJ Chus na pesmi „The Chant“ koju je tada uradio sa projektom The Machine (Pete Gooding & James Domain).

N-tchbl je istaknuta figura u andergraund svetu elektronske muzike, a njeno putovanje započinje krajem 90-ih kada je na rejv žurkama otkrila elektronsku muziku pod uticajem bendova poput Prodigy i Kraftwerk. Njena strast prema progresivnom house-u sa primesama trance-a 2006. godine rezultirala je DJ karijerom. Postala je rezident Frisky radija 2011. godine sa emisijom „Subliminal“, donoseći novu dimenziju dubokog progresivnog zvuka. Kroz saradnje sa priznatim umetnicima kao što su Moshic, Oliver Morgenroth, Kintar, Faskil, Kliment, Dark Soul Project, DJ Tarkan, Mark Youssef, pristupila je globalnoj sceni.

Hobin Rude je mladi progressive house DJ i producent iz Beograda. U periodu od samo nekoliko godina objavio je preko 150 traka na više od 70 izdavačkih kuća. Misteriozni i veoma intrigantni progressive house kao njegov zaštitni znak, doneli su mu izdanja za prestižne etikete Sudbeat, The Soundgarden, Plattenbak, Hoomidaas, Mango Alley.  Spisak imena sa kojima je delio DJ pult svakodnevno se povećava, a imena kao što su Sasha, John Digweed, Guy J, Henry Saiz, Roy Rosenfeld, Alex O’Rion, Roger Martinez i mnogi drugi pokazuju veliki napredak i uspeh ovog talentovanog momka.

Skin2Skin je alias omiljene regionalne techno dame Lee Dobričić, koji je pokrenula u želji da publici predstavi i svoju nežnu stranu. Ovaj projekat je muzički akcentovan masnim bass linijama i dubokim emocijama.

Vladimir Aćić  jedan je od najznačajnijih techno producenata i DJ-eva na Balkanu. Objavio je više od 100 izdanja na muzičkim etiketama KONFLKT, 1605 Music Therapi, Analytictrail Rec i Sleaze Records. Njegovi prepoznatljivi eksplozivni i energični setovi oblikovali su ga u jednu od najvažnijih figura techno scene regiona, dok mu je reputacija talentovanog producenta donela priliku da radi sa svetski priznatim izvođačima kao što su Carl Cox,  RodHad, Richie Hawtin, Laurent Garnier, Dubfire, Dave Clark, Adam Beyer i John Digweed.

Milanko Trifunčević vešto meša različite žanrove čineći da zvuče kao jedno umetničko delo. Izgradio je svoj muzički stil nastupajući u različitim andergraund klubovima u rodnom Novom Sadu. Razvijajući se zajedno sa modernim žanrovima elektronske plesne muzike, marljivo je gradio odnos prema publici koja ceni njegov prepoznatljiv miks dubokog andergraund gruva i emotivne strane elektronske muzike. Milankov eklektični muzički odabir često uključuje i upečatljive vokale.

Do kraja decembra na programu kluba Kult očekuje nas KULT:R žurka u sredu 27. decembra, koja će biti posvećena ženskim artistima sa lokalne scene – Ivi Arifaj, Aleksandri Duende i Joma Maji. Sledeći petak, 29. decembar rezervisan je za groovy vajb uz Easy Tiger Showcase na čelu sa Markom Nastićem koji ovog puta u goste dovodi sjajnog artista iz Španije – Enzo Leepa. Naredne subote 30. decembra Kult će još jednom biti domaćin Footworks Showcase-a, a rezidenti i osnivači Dimitri J i Un Padre, ovom prilikom će beogradskoj publici predstaviti Sick Mode Records sa Ibice i njihovog izvođača pod umetničkim imenom Lonely. U novogodišnjoj noći smenjivaće se Dakissa, Dakman, Dea Tosh, Fikol, Innēr Sense, Mene, Nexie i Pao Pausto, dok je repriza Nove godine rezervisana za allnighter Andrew Mellera.

Ograničen kontingent ulaznica za događaje u klubu Kult je u prodaji putem Resident Advisor platforme.

Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 5, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.
 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..