Četvrtak u Barutani biće u znaku jungle matinea, sa početkom u 19 časova, a specijalni gost ovog jedinstvenog događaja je pionir britanske jungle scene – David Boomah. U okviru mini balkanske turneje, David Boomah stiže zajedno sa Roots In Session ekipom, jednim od najpoznatijih sound sistema i producentskih dvojaca na Balkanu, koji obeležavaju 20 godina karijere. Pored njih nastupiće i popularni beogradski jungle DJ i producent Rahmanee, kao i MC Rasheed kao podrška sa mikrofona.

David Boomah poznat je po svojoj angažovanosti u reggae i jungle muzici, a jedan od njegovih najvažnijih doprinosa muzičkoj sceni jeste fuzija ta dva zvuka, koja je stvorila jedinstveni muzički izraz. Kroz ovaj inovativni pristup, Boomah je doprineo popularizaciji reggae i junglea u širem kontekstu elektronske muzike.

Pred svoj nastup svojim fanovima David Boomah je poručio: “Svi ljubitelji jungle zvuka iz Srbije imaće priliku da me slušaju u Beogradu u klubu Barutana. Slavićemo desetogodišnjicu mog albuma ‘One World Many Cultures’, i voleo bih da vas sve vidim tamo. Vidimo se na danceflooru!”.

Kao pevač, MC i tekstopisac, u svom tridesetogodišnjem delovanju David Boomah je stvorio niz večnih drum’n’bass, jungle traka numera, poput “On The Run”, koja je korišćena u gangsterskom filmu “Rolling With The Nines”. Ovaj singl je 2003. godine, uz snažnu rotaciju na BBC radiju 1Xtra stigao do prvog mesta UK charta.

Pre 10 godina David Boomah je objavio svoj debitantski album “One World Many Culture” za legendarnu jungle drum’n’bass etiketu V Recordings, koja ove godine obeležava 40 godina delovanja, a na kojoj su Pier i Fu (Roots In Session) učestvovali sa komadom “Where do we idi odavde”.

Sa 11 singlova i 2 albuma na koji su dostigli prvo mesto na top listama, nominacijom za najbolji album na Bass Music Avards 2013. i nominacijom za najboljeg MC-ja na We Love Jungle Avards 2015, David Boomah je učvrstio svoj status izuzetnog umetnika.

David Boomah je poznat po saradnji sa renomiranim britanskim jungle producentom Shy FX-om. Njihova saradnja doprinela je stvaranju nekih od klasičnih numera u jungle muzici. Neke od njih uključuju poznate numere poput “On the Run” i “Badder”, koje su postale hitovi u jungle i drum and bass zajednici.

Tokom svoje tridesetogodisnje karijere sarađivao je i sa drugim velikim imenima drum’n’bass scene kao što su Aries, Congo Natty, Tenor Fly, Topcat, Navigator, UK Apache, Benny Page i mnogi drugi.
Zatvaranje desete sezone Barutane zakazano je za naredni vikend kada će u petak 22. septembra nastupiti legendarni nemački producent i DJ Alexander Kowalski, a domaću podršku pružiće mu Goran Zmix Kovačević i Kid Kimi.

Alexander Kowalski na sceni je preko 25 godina, a status kultnog producenta su mu osigurali prepoznatljivi deep house, dub i tehno tonovi kao i jedinstvena upotreba vokala, kao i kultne trake poput “Speaker Attack” i “All I Got To Know”. Karijeru je započeo krajem devedesetih godina, nakon što se preselio u Berlin i došao u kontakt sa svežim materijalom koji je dolazio iz Detroita. U to vreme je imao i prvi lajv nastup u Trezoru. Ubrzo potom su usledila i prva izdanja Alexandra Kowalskog 1999. godine, pod pseudonimima DisX3 i Double X, u okviru kojeg je sarađivao sa Stassy. Prvi album “Echoes” izdao je 2001. godine, dok su neki od njegovih najpoznatijih albuma “Response” i “Passion”. Njegovo dugogodišnje prisustvo u elektronskoj sceni i konstantno inovativni pristup produkciji doprinose njegovom statusu kao jednog od značajnijih figura u elektronskoj muzici.

Ulaznice za događaje u Barutani dostupne su online na Cooltix platformi i putem Gigstix i Ticket Vision prodajne mreže.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..