Zatvaranje jubilarne desete sezone u Barutani obeležiće nastup legendarnog nemačkog producenta i DJ-a, Alexandra Kowalskog, u petak 22. septembra. Za domaću podršku biće zaduženi Goran Zmix Kovačević i Kid Kimi. Sa više od 25 godina na sceni, Alexander Kowalski je stekao status kultnog producenta zahvaljujući prepoznatljivim deep house, dub i techno tonovima, kao i jedinstvenoj upotrebi vokala. Numere poput "Speaker Attack", "All I Got To Know", "Lock Me Up" i "Belo Horizonte" postale su kultne u svetu elektronske muzike.

Svoju karijeru započeo je krajem devedesetih godina nakon što se preselio u Berlin. Inspirisan berlinskom techno scenom, redovno je posećivao prodavnicu ploča Hard Wax, gde je otkrivao novu muziku iz Detroita i Čikaga.

Debi u legendarom Trezoru 1997. godine bio je prekretnica koja je označila početak velike muzičke priče. Njegova prva izdanja, pod pseudonimima DisX3 i Double X, u okviru kojih je sarađivao sa Stassy, donela su mu priznanje u svetu elektronske muzike. Brzo se pozicionirao kao ključna figura vodeće nemačke izdavačke kuće Kanzleramt.

Alexander Kowalski @ HÖR BERLIN

Prvi album “Echoes” objavljen 2001. godine, predstavio je vizionarski dizajn dub techna, oživljujući duh Detroita i demonstrirajući impresivnu pažnju prema zvučnoj estetici.

Naredne godine, sa albumom “Progress”, postigao je još veći speh spajajući sofisticirane techno aranžmane sa melodičnim vokalnim linijama. Numera “All I Got To Know” sa pevačem Raz Ohara postala je hit i obeležila tu godinu.

Sledeći album “Response” iz 2003. godine konačno je utvrdio reputaciju Alexandra Kowalskog kao jednog od najznačajnijih novih producenata i live actova.

Muzika sa ova tri albuma i repertoar hitova poput “Lock Me Up” feat. Turner, “Belo Horizonte” ili “Speaker Attack” donela su mu hedlajnerske nastupe na festivalima kao što su Mayday, Time Warp, Melt!, SonneMondSterne i drugima. Ovi nastupi su izazvali oduševljenje i rezultirali brojnim nagradama i visokim pozicijama na godišnjim listama magazina Groove i Raveline.

Alexander Kowalski takođe je pokazao izuzetan talenat kao remikser za umetnike poput Dave Gahana, Agoria-e, Paula Kalkbrennera, Sascha Funke-a i Len Fakija. Njegovo dugogodišnje prisustvo na elektronskoj sceni i inovativan pristup produkciji doprinose njegovom statusu kao jedne od značajnijih figura u elektronskoj muzici.

Ulaznice za događaje u Barutani dostupne su online na Cooltix platformi i putem Gigstix i Ticket Vision prodajne mreže.

Night Room TV pres. Alexander Kowalski (Live) @ Torre de la Calahorra. Eutopia 2022

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..