horkestarHorkestar je nastao pre tačno jednu deceniju. Na početku rezervisan samo za ulične performanse i galerije, hor se pretvorio u umetnički kolektiv ljudi koji se na različite načine izražavaju. Od početka je postojala ideja o tome da svako može da učestvuje, bez obzira na talenat i predispozicije, a horsko pevanje, još uvek uglavnom simbolički vezano za prigodne društvene manifestacije, kod Horkestra se pretvorilo u društvenu kritiku.

Od poletnih radničkih pesama na početku, pevanja tekstova raznih ex-YU pesnika (Dizdara, Vinavera, Radovića) i off-pesnika,  preko netipičnih obrada new wave, pank, pa čak i rap i elektro pesama, do autorskih pesama, Horkestar nastavlja da istražuje - kao umetnička ideja koja istrajava.

Koncert u sali Amerikana DOB-a prilika je da se rekapitulira desetogodišnji rad, proslavi rođendan, zahvali svima onima koji su bili deo hora (a reč je o preko stotinu ljudi) i pokaže beogradskoj publici šta se kuvalo u horskoj kuhinji od poslednjeg "zvaničnog" viđenja. Pored hora, u ulozi predgrupa će se pojaviti blues-folk-punk-rockabilly bend Krš, već legendarni, otkačeni Činč, kao i sastav nešto hladnijeg new wave usmerenja Grupa kao takva.


10 GODINA HORKESTRA

Subota, 03. april – Dom omladine/Sala Amerikana u 21:00
Karte su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 300 dinara.

 

<<  Jun 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
    

Putopisi, Intervjui..