misia1Misija je rodjena je u Portu. Ona je prva portugalska pevacica XX veka koja je donela revoluciju u fado muziku oslobodivsi je sterotipnih formi. Tokom svoje karijere u kojoj je jasno trasirala i izrazila svoje duboko postovanje , razumevanje i  divljenje za tradicionalni fado, izgradila je potpuno novi stil – njen fado je kombinacija  stila Amalije Rodrigez na koji je dodala tradicionalne instrumente (bas, klasicnu  i portugalsku  gitaru), senzualnu  harmoniku  i violinu a od najboljih portugalskih pesnika je preuzela stihove za svoje pesme.
Zadrzala je klavir koji je često bio u upotrebi.

Misija je takodje dobro poznata po izvodjenju starih, dobrih hitova u fado maniru kao sto su De Alguna Manera ili  As time goes by.

Iako fado uglavnom peva na portugalskom ona neke teme donosi i na spanskom, francuskom, katalonskom pa cak i  na engleskom jeziku.

Centar za muziku Kolarceve zaduzbine u okviru ciklusa Velikani muzicke scene-World music organizuje  koncert jedne od najpopularnijih fado pevacica. MISIA sa pratecom grupom,na turneji i promociji dvostrukog CD-a pod nazivom RUAS -tour 2010 nastupice u  sredu, 14.aprila u 20 h u Velikoj dvorani Kolarceve zaduzbine.

U toku je promotivna prodaja ulaznica po ceni od 2000 dinara na biletarnici Kolarca.

Dan pre koncerta na Kolarcu, Misija ce u okviru Nomus-a nastupiti  13.aprila u 21h u Srpskom narodnom pozoristu u Novom Sadu.


<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
    

Putopisi, Intervjui..