DSCU organizaciji Udruženja muzičara dzeza, zabavne i rok muzike Srbije, 11. aprila 2010. u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca sa početkom u 20 sati, održaće se koncert  “Nezaboravni jazz dueti” na kome će učestvovati dvojica izuzetnih umetnika – naš proslavljeni trubač Stjepko Gut i pijanista Ehud Asherie(New York,USA). Koncert je pomogao Gradski Sekretarijat za kulturu Skupšine Grada Beogarda.

 

Oni će na koncertu izvesti repertoar sastavljen od jazz tema izvodjenih od strane čuvenih jazz solista koji su ih interpretirali u duetu, kao i neke od kompozicija koje su postale čuvene, zahvaljujuci baš duetskom izvodjenju. Numere dueta Ela Ficdžerald – Luis Armstrong, Ela Ficdžerald – Kaunt Bejzi,  Djuk Elington – Luis Armstrong, Klark Teri – Oskar Piterson, Geri Maligen – Čet Bejker, Dejv Brubek – Pol Dezmond,.. i mnogih drugih, podsetiće nas na vreme kada je jazz muzika bila dozivljaj za kamerni auditorijum jazz kluba, za “dušu” i za ljubitelje, umesto današnjih komercijalnih mega nastupa i spojeva svega drugog sa džezom radi većeg prihoda, a na uštrb same muzike.


Duo Stjepko Gut – Ehud Asherie nastupa već duže vreme širom sveta, a beogradskoj publici će predstaviti jednu lepu retrospektivu jazz muzike, u kamernom izvodjenju trube i klavira, u atmosferi sličnoj njujorškim klubovima “Smalls” i “Fat Cat”, gde inače ovaj izvanredni duo najčešće nastupa. Iz Njujorka i kreću ovih dana na mini turneju, tokom koje će nastupiti sa više koncerata u Crnoj Gori, Srbiji, Austriji i Madjarskoj.

<<  Jun 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
    

Putopisi, Intervjui..